Online

A közszolgálati tartalomszolgáltatás egyik legfontosabb és legmodernebb elvárása a XXI. században az online, internetes felületeken való jelenlét. A magyar közmédia ezen trendeknek megfelelően naprakész, innovatív, tartalmakkal segíti a tájékozódódást a világhálón immár több mint 25 éve.

Míg korábban a közmédia jogelődjeinek sajátgyártású tartalmai voltak elérhetők az egyes intézmények oldalain, addig az MTVA egy minden tekintetben integrált online portálcsoporttal kívánja kiszolgálni a közszolgálati médiatartalmak iránt érdeklődőket. Így különböző tematikus oldalakat hozott létre. Ilyen a hírportálként működő Hirado.hu, a Telesport.hu, melyet ma már az M4 Sport csatorna internetes oldalaként ismerhetnek, de a hagyományos megoldások kedvelőinek a Teletext.hu is a rendelkezésére áll.

A közszolgálati műsorszórók összevonásával egy minden eddiginél átfogóbb internetes médiatár is létrejött 2013 decemberében MediaKlikk.hu néven, mely 2014-ben a Közmédia saját online tartalomkölcsönzőjével, a Teleteka.hu-val, később, pedig a fiataloknak szóló Petőfi Live internetes oldallal bővült öttagúvá. Az MTVA portfoliójának bővülésével indult el 2016 augusztusában az M5TV.hu, mely az oktatási, kulturális és ismereterjesztő tartalmak lelőhelye lett napjaink gyorsan változó médiaterében.