Küldetés

Informál. Kulturál. Szórakoztat. – A közös élményeken keresztül.

Magyarországon egyedül a Közmédia képes a jelentős közösségi események közvetítésével, a fontos közéleti kérdések megvitatásával a valódi társadalmi egység megteremtéséhez hozzájárulni. Olyan tartós kulturális alkotásokat hoz létre, amelyek a nemzeti történelem, kultúra és tudomány maradandó értékeit mutatják be újból és újból, közérthetően, frissen, kreatívan. Műsoraival eljutva a világkülönböző részén élő magyarokhoz hatékonyan vesz részt a nemzeti közösség összetartásában, erősítésében.

A leggazdagabb és legszínesebb választék

Televíziós területen egyedülállóan színes a Közmédia csatornakínálata: információs, gyerek, sport, kulturális, szórakoztató és archív csatornákból válogathatnak a nézők. Rádiócsatornái a közélet, a könnyűzene, a komolyzene és a muzsika terén éri el a legtöbb hallgatót a nap minden részében. Az online felületek az életmód, szórakozás, információ, sport és a műsorokhoz kapcsolódó oldalakon keresztül szólítják meg a különböző generációkat.

A 135 éves Hírügynökség Magyarország legnagyobb tudósítói hálózatával rendelkezik, és a felhasználók és üzleti partnerek szerint is már régóta a leghitelesebb hírforrás.

Értékek

Egyedül a Közmédia műsorai, tartalmai és szolgáltatásai alapulnak a közösség hosszú távú érdekein, szem előtt tartva a fogyasztói igényeket is. Színvonalas, sokszínű, igényes, és minden magyar ember számra ingyenesen elérhető tartalmak megszületésére a jövőben is kizárólag a közmédia tud garanciát vállalni. A Duna Médiaszolgáltató Zrt. és az MTVA munkatársai munkájuk során annak érdekében tesznek meg minden erőfeszítést, hogy a Közmédia létfontosságú, nélkülözhetetlen tartalmai és szolgáltatásai minden otthonba a legjobb minőségben jussanak el a jövőben is.

Jövőkép és célok

– Olyan tartalmakat létrehozni, amelyek értéke időtálló, élettartamuk pedig hosszú: gyerekeink és unokáink életét és jövőjét is alakítani fogják.
– Olyan friss, kreatív, élményszerű alkotások megszületését segíteni, amelyekkel a nézők a világ bármely pontján azonosulni tudnak.
– Olyan médiaszolgáltatásokat nyújtani a legkülönbözőbb csatornákon, felületeken és eszközökön, amelyek minden magyar embert és a Magyarország iránt érdeklődőket képesek megszólítani.

Mindezek nagyban meghatározzák és formálják, hogy mit gondolunk magunkról, és mit gondol rólunk a világ. Így a Közmédia a jövőben az informálás, a szórakoztatás és kultúránk fenntartása révén a közös élményeken keresztül minden magyar ember számára a legfontosabb, életminőséget javító köz-szolgáltatás szeretne lenni.