Gasztronómiai időutazás Széll Tamással – Megújul a Főmenü a Dunán

 

Április 19-től új formában folytatódik a Duna népszerű gasztroműsora, a Főmenü. A műsor új részei „Történelmi fogások” alcímmel várják a nézőket szombatonként, amelyben a gasztronómia és a történelem különleges találkozásának lehetnek tanúi festői környezetben.

Főmenü új évadában Széll Tamás, Michelin-csillagos séf, a műsor állandó konyhafőnöke hívja izgalmas gasztro-időutazásra a nézőket. A megszokott stúdiókonyha helyett történelmi helyszínek adnak otthont a forgatásoknak, ahol Széll Tamás saját stílusában és szakmai precizitásával készíti el elődeink kedvenc ételeit.

A különleges évad során nemcsak változatos ízekben, hanem különböző kultúrákban is elmerülhetünk: a műsor minden egyes epizódja történelmi korszakok kulináris világát idézi meg, legyen szó az ókori Egyiptomról, a keltákról, vagy akár az i. e. 4. évezredben élt híres jégemberről, Ötziről. Az adásokból kiderül, hogyan táplálkozott az ősember, milyen gabonákat használtak eleink, mi került az asztalukra, és milyen fűszerekkel dolgozott az antik Róma legendás mesterszakácsa, Apícius.

A műsor a gasztronómián túl történelmi érdekességekkel is szolgál: szakértők jóvoltából minden epizód betekintést nyújt az adott kor kultúrájába, étkezési szokásaiba, ételkészítési technikáiba és alapanyagaiba. Az új epizódok így nemcsak a konyhaművészet, hanem a történelem iránt érdeklődőknek is tartogat meglepetéseket.

Főmenü – Történelmi fogások – szombatonként 17:25-től a Dunán.

Borítókép: Széll Tamás és Böröcz Zsófia, fotó: MTVA