Különleges nyeremények várják a Szakcsi Rádió hallgatóit

 

Egy új játék keretében a Szakcsi Lakatos Béla védjegyévé vált baseball sapkát – a róla elnevezett rádió nevével és logójával hímezve – nyerhetik meg a közmédia jazz-rádiójának hallgatói. A Szakcsi Rádió újdonságairól, közösségi aktivitásairól a Duna Család-barát magazinjának vendégeként mesélt a főszerkesztő, Esztergályos Máté.

Szakcsi Lakatos Béla Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-, Liszt Ferenc- és Petőfi Zenei Életmű díjas zongoraművész, zeneszerző a világ számos pontján megfordult. A hazai jazzélet nagy formátumú előadójának különleges ismertetőjegye – a virtuóz játéka mellett – a baseball sapka volt, amit az Amerikai Egyesült Államokban fedezett fel magának. A ruhadarab olyannyira összeforrt a nevével, hogy a közmédia róla elnevezett jazz-rádiója, a Szakcsi Rádió saját márkázott példányt készíttetett az ikonikus kiegészítőből. A rádióadó főszerkesztője, Esztergályos Máté további meglepetéseket ígért a hallgatóknak.

„A zenehallgatás mellett érdemes figyelni a műsorainkat, mert egyedi nyereménytárgyakat lehet nyerni, a bögrék után elkészültek az első Szakcsi Rádiós baseball sapkák is. A hallgatók megnyerhetik, ha helyes választ adnak az aktuális kérdésre, ami mindig kapcsolódik a rádió heti vendégéhez. A Facebook-oldalunkon és e-mailben is várjuk a válaszokat” – mondta Család-barát című műsorban Esztergályos Máté. A Szakcsi Rádió főszerkesztője hangsúlyozta, a rádió a nap 24 órájában jazz-zenével és tematikus műsorokkal várja a hallgatókat, minden este 8 órától pedig koncertfolyam hallható.

Az MTVA új online rádiójának a több évtizedes múltra visszatekintő magyar jazz bemutatása mellett fontos célja a fiatal tehetségek felfedezése és támogatása. A közelmúltban a műfaj fiatal zenészeit megszólítva felhívást is hirdetett. A műfaj feltörekvő tehetségeinek bemutatkozó anyagait a rádió szakmai grémiuma bírálják el, és a legjobb szerzeményeknek állandó helyet biztosítanak a Szakcsi Rádió lejátszási listájában. A zeneszámokat bármely online fájlküldő rendszer segítségével, vagy URL-ről letölthető formában várják a szakcsiradio@mtva.hu e-mail címre.

Borítókép: Fotó: MTVA