A Dal 2024 jazz-átdolgozásai a Szakcsi Rádióban

 

Már hallhatók a Duna dalválasztójának elődöntőiben elhangzott jazz és swing stílusú zenei átdolgozások a Szakcsi Rádió próbaadásában. A magyar jazz rádiójának lejátszási listája A Dal című műsor megújult zenei koncepciójának köszönhetően négy új dallal bővült.

A közmédia dalválasztó műsorának elődöntője után már a Szakcsi Rádió által is élvezhetik a hallgatók a Junkies Királyi többes, valamint Juhos Zsófi és Patocska Olivér Ma szerettem beléd swing-átdolgozását, továbbá Kökény Dániel Ugyanaz a ház és a Negál Nem lehetek más című dalainak jazzes verzióját. Az élő műsorban rögzített és újrakevert dalok a magyar jazz rádiójának próbaadását színesítik. A jazz átdolgozásokban Sárik Péter, Erkel Ferenc-díjas jazz-zongoraművész, a Petőfi Zenei Díj 2023 év hangszeres előadója nyújtott segítséget, míg a swing változatokhoz Fekete Kovács Kornél jazz-zenész, trombitaművész, a Modern Art Orchestra vezetője járult hozzá szakmai tudásával.

Szakcsi Rádió április 30-án, a jazz világnapján indul el hivatalosan, amikor a rádiócsatorna applikációja letölthetővé válik. Addig is nyitottak a hallgatói véleményekre, hogy a rádió műsorát úgy alakíthassák, hogy az a szakmaiság mellet a hallgatói igényeknek is megfeleljen. A próbaadás ideje alatt a hallgatók visszajelzéseit a szakcsiradio@mtva.hu e-mail-címen várják.

Szakcsi Rádió – a magyar jazz rádiója – a próbaadás elérhető a szakcsiradio.hu oldalon.

Borítókép: MTVA