Belső csend: Lelki utazás Mező Misivel a Jézus és… premier epizódjában

 

Új évaddal tér vissza a képernyőre a Jézus és… című műsor. A sorozat a csend szerepéről, erejéről és a belső csend megtalálásáról szóló első epizódja Mező Misivel szombaton 16:05-től látható a Dunán.

 Március 30-tól új epizódokkal folytatódik a lelki utazás Mező Misivel a Dunán. A sorozat műsorvezetője kivonul a világ zajából, hogy Kisorosziban, a Dunakanyar szívében keresse, kutassa az emberi lélek titkait. A műsor második évada az ismeretterjesztés és a keresztény hitvallás erejével bátorít, útmutatást nyújt, és megküzdési stratégiákat kínál mindazoknak, akik a lelki útkeresés rögös útján járnak, lelki próba előtt állnak vagy épp azzal küzdenek éppen. Az önismeret, az emberismeret, az Isten és a Szentírás ismeretén keresztül mutat utat, amelyen mindenki saját maga, de mégsem magányos utazóként megy végig.

Az ember legmélyebb vágya a közösség és a kötődés, mégis sokan küzdenek a magány érzésével, azonban a magány nem csak az egyedüllétet jelenti. A világtól való időszakos kivonulás áldásos lehet, és ebben az önvizsgálatra alkalmas időben szorosabb kapcsolatot lehet építeni önmagunkkal és Istennel. A sorozat műsorvezetőjét, Mező Misit lelki felfedező útjára többen elkísérik. Tapolyai Emőke klinikai- és pasztorálpszichológus, lelki gondozó, Vukics Adrienn régész, Harmai Gábor római katolikus teológus és három civil vendég segítségével tárja fel a sorozat első epizódjában csend és a magány kérdéseit.

További tudnivalók és érdekességek elérhetők a Médiaklikk-oldalán és a Duna közösségi felületein.

Jézus és… minden szombaton 16:05-től Mező Misivel.

 

Borítókép: Jézus és.../MTVA