Harcsa Veronikát választották a Szakcsi Rádió csatornahangjává

 

A jazz világnapjától éles adással jelentkezik a közmédia jazz-zenei online rádiója. Harcsa Veronika, a Szakcsi Rádió csatornahangja feladatáról beszélt a Duna Család-barát magazinjának vendégeként.

Harcsa Veronika évtizedek óta a hazai jazz-zene meghatározó alkotója. Jól ismeri a műfaj sokoldalúságát, ezért örömmel fogadta, milyen széleskörű zenei repertoárral várja hallgatóit a Szakcsi Rádió.

„A magyarországi jazz-szcéna évtizedek óta aktív és pezseg. Magam is meglepődtem, hogy a Magyar Rádió, a Budapest Music Center és az A38 zenei archívuma milyen gazdag jazzfelvételekben, ami a Szakcsi Rádiónak köszönhetően mostantól bárki számára elérhető közkinccsé válik” – hangsúlyozta az előadó. A csatorna állandó hangja hozzátette, a rádió egyik különlegessége, hogy a nap 24 órájában várja a hallgatókat jazz-zenével és tematikus műsorokkal. Elmondta, bízik benne, hogy idővel frekvenciát kap a közmédia online jazzrádiója. A műfaj Fonogram-díjjal elismert előadóművésze  hamarosan anyai örömök elé néz, de feladatát ezzel párhuzamosan is vállalni tudja.

„Felkonferálom a különböző műsorok címeit, a minden este 8 órától 11 óráig hallható koncertfolyam előadóit, illetve azt is elmondom, pontosan mikor és hol készült az adott felvétel” – sorolta feladatait Harcsa Veronika, és hozzátette, az első felvételekkor annyira igyekezett jól artikulálni, hogy izomláza lett az arcizmaiban.

A rádió egyelőre próbaadást ad, április 30-án, a jazz világnapján indul el hivatalosan, amikor a Szakcsi Rádió applikációja letölthetővé válik. Addig is nyitottak a hallgatói véleményekre, hogy a rádió műsorát úgy alakíthassák, hogy az a szakmaiságnak és a hallgatói igényeknek is megfeleljen. A próbaadás ideje alatt a hallgatók visszajelzéseit a szakcsiradio@mtva.hu e-mail-címen várják.

Szakcsi Rádió – a magyar jazz rádiója – a próbaadás elérhető a szakcsiradio.hu oldalon

Család-barát – hétköznap 9:35-től és 11 órától a Dunán.

Borítókép: Harcsa Veronika, fotó: MTVA/Csöndör Kinga