Állatorvosnak szánta édesanyja a Kossuth-díjas színművészt

 

Kossuth-díjat vehetett át Trill Zsolt március 14-én. A Nemzeti Színház színművésze az elismerés kapcsán a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában mondta el, gyerekként nem gondolkodott ezen a pályán. Édesanyja az állatorvosi hivatás felé terelte, de már akkor sem bírta a vér látványát.

A lehetőségek nem engedték, hogy egyáltalán a színészi pályán gondolkodjon – mondta Trill Zsolt a Kossuth Rádió műsorában reagálva arra, hogy gyerekként milyen hivatást képzelt el magának. „Édesanyám mindenáron állatorvost akart belőlem faragni, de én a mai napig kiborulok a vér látványától” – árulta el a közelmúltban Kossuth-díjjal kitüntetett színművész. Hozzátette, úgy véli, a Jóisten keze van abban, hogy végül mégis színész lett.

A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színháztól a Nemzeti Színházig tartó pályájára visszatekintve azt mondta: nem állomásokként tekint rájuk, hanem feladatként. „Az elmúlt sok évet mindig egy nagy feladatnak gondoltam, amely során valami izgalmasat próbáltunk létrehozni. Mindehhez sok munkára van szükség, és arra, hogy az ember szeresse azt, amivel foglalkozik” – mondta Trill Zsolt, aki a kitüntetés ellenére sem dől hátra, hiszen úgy érzi, felelősséggel jár egy ilyen díj.

teljes beszélgetés újrahallgatható a Kalendárium Médiaklikk-oldalán.

Kalendárium – hétköznap 15:30-tól a Kossuth Rádióban.

Borítókép: Miskolc, 2022. április 29. Trill Zsolt az õrnagy szerepében Örkény István Tóték címû tragikomédiájának elõadásán a Miskolci Nemzeti Színházban 2022. április 29-én. A beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciójának teljes bevételét a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színháznak ajánlják fel. MTI/Vajda János