50 éve rajong a kalapokért Csepregi Éva

 

Fia fotója mellett a Mona Lisát is kalapjára tűzte már Csepregi Éva. A Neoton Família énekese évtizedek óta gyűjti a különleges fejfedőket, és a Duna Családi kör című műsorában megmutatta egyik kedvencét. Az előadó egy tévhitet is eloszlatott: szerinte minden embernek készülhet olyan kalap, ami jól áll.

Már a 70-es években kacérkodott a kalapviseléssel Csepregi Éva, a Neoton Família énekese. Először egy farmerből készült darabot próbált ki a színpadon, és időről időre újabb fazonokkal és anyagokkal kísérletezett. Az egyik kedvence a klasszikus, széles karimájú fedora típusú kalap, több ilyen is van gyűjteményében – osztotta meg a Duna délutáni magazinműsorában.

„Az egyik dalunkban elhangzik, hogy a kalap mindenkinek jól áll. Hozzám nagyon közel áll ez a kiegészítő, ezért jó néhányat gyűjtöttem az évek során. Az egyik kedvencem egy kitűzőkkel díszített darab. Példaképek, például az Abba, Tina Turner, a művészet Mona Lisa formájában, a fiam fotója és az édesapja hangszere, a szaxofon, illetve a saját zenekarom és még a kutyám is megjelenik rajta. Az ötletet az adta, hogy így dekoráljam ki a kalapomat, hogy valamikor a 90-es években láttam egy trófeákkal díszített vadászkalapot, megtetszett az ötlet” – ismertette a kalapokhoz fűződő rajongását Csepregi Éva, akinek az évtizedek alatt védjegyévé vált a ruhadarab.

Csalái kör vendégeként egy kalapkészítőmesterrel beszélgetett a viselet helyes etikettjéről, bemutatták a legújabb trendeket és meséltek a különleges gyógykalapokról is. A teljes adás újranézhető a műsor Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi epizódok is.

Családi kör – hétköznap délutánonként 13:40-től és 15 órától a Dunán.

Borítókép: Csepregi Éva, fotó: MTVA/Csöndör Kinga