Szakcsi Lakatos Béla tematikus hét a Petőfi Rádióban

 

A hét előadója Szakcsi Lakatos Béla a Petőfi Rádióban, a róla elnevezett új online jazz rádió indulásának tiszteletére. A közmédia kezdeményezésében életre hívott rádióadó március 15-től Szakcsi Rádió néven várja hallgatóit próbaadással. A hazai jazzélet legendás művészének dalaiból egy héten át ad válogatást a Petőfi Rádió.

2023 ősze óta a Petőfi Rádió a magyar zene otthona. A kizárólag hazai előadók által szerzett vagy előadott zenei kínálatban hangsúlyos szerepet kap a műfaji sokszínűség, és a feltörekvő zenekarok újdonságai éppúgy megjelennek benne, mint a legendás magyar előadók évtizedes slágerei.

A zene és a műsorok mellett időről időre tematikus hetek színesítik a rádióélményt: ezúttal a március 15-én próbaadással bemutatkozó Szakcsi Rádió tiszteletére a névadót, Szakcsi Lakatos Bélát választotta a Petőfi Rádió A hét előadójának. A közmédia új online jazz zenei rádiója a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és zeneszerző, Petőfi Zenei Díj Életműdíjas, érdemes művész munkássága előtt tiszteleg. A magyar jazzélet fóruma kíván lenni és virtuális találkozóhelye a jazz kiemelkedő képviselőinek.

Szakcsi Lakatos Béla páratlanul gazdag zenei életművét március harmadik hetében élvezhetik a Petőfi Rádió hallgatói. Minden órában elhangzik egy-egy ikonikus zenemű a zongoraművész és zeneszerző dalai közül. Hallható lesz – a többi között – utolsó színpadi művének, A tudás fája misztériumjátéknak egyik felvétele is, amelyet élete fő művének tekintett. A bibliai képekre épülő történet az emberi döntések felelősségét feszegeti. A dalok mellett pályafutásáról is érdekességeket osztanak meg a hallgatókkal.

Petőfi Rádió – minden magyar.

Szakcsi Rádió – a magyar jazz rádiója – próbaadás március 15-től a szakcsiradio.hu oldalon.

Borítókép: Szakcsi Lakatos Béla, fotó: MTI/CSeke Csilla