Új kihívás elé néz a Bartók Rádió műsorvezetője

 

Becze Szilvia hangja és szakértelme hosszú évek óta kíséri a különböző műfajok és művészeti alkotások világában a Bartók Rádió hallgatóit. A rádiós műsorvezető március 6-tól új kihívás elé néz az M5 kulturális csatornán.

 A közmédia műsorvezetője, Becze Szilvia tanulmányait a Zeneakadémián és a Berlini Filharmonikusoknál végezte, majd éveken át aktívan zenélt, többek között a Budapesti Fesztiválzenekarban. Szakmai pályafutása során nemcsak a zene világával, de a színház és a kultúra sokszínűségével is megismerkedett újságíróként, majd szerkesztőként. 2008 óta a Bartók Rádió munkatársa: élő előadásokkal, művészportrékkal várja a hallgatókat, gyermek- és ifjúsági műsorokat szerkeszt és vezet, emellett a Magyar Állami Operaház, az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány, a Budapest Music Center, a Müpa, a Filharmónia Magyarország, valamint számos más zenei és kulturális intézmény koncertjeinek és eseményeinek háziasszonya. Mindemelett zenés mesekönyvek, életrajzi kötetek írásával, kulturális és életrajzi témájú cikkek publikálásával is foglalkozik.

Március 6-tól a televízió képernyőjén is látható lesz Becze Szilvia. A Librettó új műsorvezetőjeként a hazai kulturális élet legfrissebb eseményeiről beszélget a meghívott vendégekkel, miközben bemutatja a színházi előadásokat, filmeket, zenei albumokat, irodalmi alkotásokat és kiállításokat. Az M5 kulturális csatorna magazinműsorának vezetése új szakmai kihívást jelent számára.

A Bartók Rádiónál eddig eltöltött 16 év alatt sok szép televíziós feladat is megtalált, ezek közül a legszebb a Vigadó felújításakor készült, az épület történetét, megújulását bemutató dokumentumfilm volt, a műsorvezető-mesélő-riporter összetett szerepében. Ám ezek egyedi projektek voltak, míg a Librettó heti készenlétet és felkészülést igénylő feladat. Nagy örömömre a műsor beszélgetésekre épül, a rádióban is leginkább ezt a műfajt kedvelem. Az M5 műsorában minden művészeti terület alkotói meghívást kapnak, és ez a »zenéből való kitekintés« nagyon izgalmas kihívást jelent a számomra” – osztotta meg gondolatait a Bartók Rádió ismert hangja, az M5 új műsorvezetője.

Librettó – minden hétköznap 18 órától az M5 kulturális csatorna műsorán.

Borítókép: Becze Szilvia, fotókredit: MTVA/Zih Zsolt