Presser Gábornak köszönheti első zenei sikerét Bánfalvy Ágnes

 

Eleinte egyáltalán nem kedvelte a Jó estét nyár, jó estét szerelem című színdarabból kultikussá vált Szilvavacsora című dalt előadója, Bánfalvy Ágnes. A színművész a Dankó Rádió hétvégi Jó pihenést! című műsorának vendégeként idézte fel, hogyan érintette a Presser Gábor által szerzett sláger sikere.

A Vígszínház Jó estét nyár, jó estét szerelem című zenés drámájából vált ismerté a Szilvavacsora című sláger. A „Kicsi görög, vigyél engem Tanganyikába…” kezdetű dal előadója Bánfalvy Ágnes volt, aki a Gyümölcsárus lány szerepében adta elő a vidám szerzeményt. A Dankó Rádió hétvégi Jó pihenést! című műsorában azonban Nádas György műsorvezetőnek elárulta, hiába aratott azonnal közönségsikert, ő maga csak sokára kedvelte meg azt.

„Bár a bakelitlemezeket lyukasra hallgatták, én eleinte ódzkodtam ettől a daltól, mert stílusidegennek éreztem. Presser Gábor becsülettel megtanította nekem, hiába fintorogtam, aztán bemutattuk a színház valamennyi munkatársa előtt. Mielőtt elkezdtük volna a dalt, megkért, hogy ezúttal vegyem komolyan. Most is kiráz a hideg, ha erre gondolok. Összekaptam magam, és onnantól barátságot kötöttünk egymással” – emlékezett vissza Bánfalvy Ágnes. A színművész hozzátette, akkor egy szólólemez felvételére is lehetőséget kapott, de visszautasította, mert túl fiatalnak és tapasztalatlannak érezte magát. Mint mondja, kevés dolgot bán az életében, de ezt a döntését megmásítaná, ha tehetné. A teljes beszélgetés újrahallgatható Dankó Rádió Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Jó pihenést! – Nádas György reggeli műsora minden hétvégén, érdekes vendégekkel, magyarnótákkal, operettekkel és örökzöld slágerekkel.

Borítókép: Bánfalvy Ágnes a Névjegyek című műsor vendégeként, fotó: MTVA