Hobo elérzékenyült a tiszteletére adott gálán

 

„A zord külső és a mély hang hatalmas szívet takar” – mondta a Petőfi Zenei Díj idei Életműdíjasáról Szeleczky Ádám. A gálaműsor kreatív producere mellett a kitüntetett, Földes László „Hobo” is összegezte élményeit a Duna magazinműsorában.

„Megrázóan furcsa és jóleső élmény volt, hogy szembesítettek azzal, hogy van életművem. Nincs bennem semmi nosztalgia, de most emlékeztettek rá, mi áll mögöttem” – mondta Földes László „Hobo”. A Petőfi Zenei Díj idei Életműdíjasa hozzátette, hivatásának tartja, hogy éltesse példaképei művészetét, még ha érte is olyan vád, hogy nincs saját ötlete. Páratlanul gazdag életműve a bizonyíték arra, hogy Magyarország egyik legeredetibb előadóművésze: saját dalai, szövegei, színdarabjai, rendezései és filmjei őrzik egyéni látás- és előadásmódját.

„Élőben szeretek játszani, nem szeretem a stúdiót, felvételeket, showműsorokat. Visszanézni sem szoktam magamat. Most sok minden kiderült rólam, nem tudtam eldugni az arcomat. Volt, hogy meghatódtam” – összegezte élményeit Hobo az Almárium vendégeként.

A Kossuth-díjas művész egyéniségét figyelembe vették a produkció alkotói is. Nem volt sem színpadi füst, se pirotechnika, csak a blues sallangmentes őszinteségét, a műfaj univerzális üzenetét kívánták átadni a tiszteletére adott életmű gálán. Az előkészületek hetekkel az esemény előtt kezdődtek a Duna zenés showműsorainak kreatív producere, Szeleczky Ádám irányításával. A televíziós szakember a csatorna délelőtti magazinműsorában, a Család-barátban osztott meg részleteket a gálaműsorról.

„Hobo” életútja tele van meghatározó, legalább annyi pozitív, mint negatív élménnyel. Megfontoltan terveztünk, gondosan válogattunk az életművéből. Többször nyilatkozta, hogy sokszor egyedül érzi magát, ezért az otthonosság élményét szerettük volna átadni neki. Örömmel láttuk, hogy elnyerte a tetszését a munkánk. A zord külső és a mély hang hatalmas szívet takar” – mondta Szeleczky Ádám.

Szeleczky Ádám, fotó: MTVA/Csöndör Kinga

Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – HOBO teljes műsora újranézhető a Médiaklikken.

Borítókép: Földes László "Hobo", fotó: