Egy katonaorvos bőrébe bújik Lux Ádám a Duna új sorozatában

 

Az utóbbi évek egyik legjobb történelmi drámasorozata, a Mondd, ki vagyok én? kedd esténként látható a Dunán. A háborús jelenetekben és érzelmekben gazdag szériában Lux Ádám is szinkronizál. A színművész a Duna élő, délelőtti magazinműsorában beszélt arról, miért szerette ezt a munkát.

Julia Navarro spanyol regényíró Mondd, ki vagyok én? (Dime Quién Soy) című regénye 18 országban több mint egymillió példányban kelt el. A bestsellerből 2020-ban izgalmas spanyol tévéfilmsorozat készült, amely a 20. század viszontagságokkal teli történelmét egy rettenthetetlen nő sorsán keresztül mutatja be. A férfi főszereplő, Max von Schumann (Pierre Kiwitt) hangját Lux Ádám kölcsönzi, aki nagy élvezettel szinkronizálta a karaktert – minderről a Duna Család-barát című műsorában mesélt.

„A Mondd, ki vagyok én? egy nagyszabású, izgalmas és látványos spanyol tévéfilmsorozat. Az én figurám összetett személyiség. A második világháború idején élő német katonaorvos, aki bár elhatárolódik Hitler ideológiájától, nemzeti érzelmű. A munkája miatt rengeteget utazik, így a sorozat egészen különleges helyekre, például Argentínába is elviszi a nézőt. Magyarországon is forgatták a sorozatot, szinkronizálás közben mindig nagy öröm, amikor felfedezzük az ismerős hazai helyszíneket” – mondta a sorozatról a Jászai Mari-díjas színművész.

A Madridban, Alicantéban és Budapesten forgatott széria kilenc epizódja kedd esténként látható reklám és megszakítás nélkül a Dunán.

Mondd, ki vagyok én? – keddenként 21:50-től a Dunán.

Az epizódok újranézhetők a Médiaklikken.

Borítókép: Lux Ádám, fotó: MTVA/Zih Zsolt

Kapcsolódó