Kállay Bori is szavazott kedvencére a Dankó Rádió magyarnóta versenyében

 

November 17-én éjfélig lehet szavazni a magyar zene rádiójának az év magyarnótája kezdeményezésre. A 30 legjobb közül csak egy kedvencet lehet választani. A műfaj egyik kiválósága, Kállay Bori is leadta voksát a számára legkedvesebb szerzeményre – mesélte az M5 Librettó című műsorának vendégeként.

„Gyerekként, a szüleimtől hallottam először magyarnótát. Mindketten gyönyörűen énekeltek. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd én is előadom ezeket a dalokat. Amikor az élet Budapestre sodort, és bekerültem a Magyar Televízió zenés műsoraiba, akkor egyre több magyarnóta felvétel készült velem. Az életem meghatározó része lett a műfaj” – emlékezett vissza Kállay Bori a kulturális csatorna műsorában a kezdetekre, amikor beköltözött a magyarnóta a szívébe. A mai napig szívesen dalolja a régi kedvenceket, amelyek közül nehéz volt kiválasztania a szívéhez legközelebb állót.

„A Dankó Rádió felkért, hogy az országos év nótája kezdeményezéshez kapcsolódva nevezzem meg a legkedvesebb magyarnótámat. Nehéz dolgom volt. A hallgatók, andalgók és csárdások között gyönyörű szerzemények vannak. Végül a »Vallomásra küldöm a szívemet néked« című nótára esett a választásom. Szívhez szólóan szép a zenei kísérete, és a szövege olyan, akár egy szerelmes vers” – mondta az M5 Librettó című műsorában az előadóművész.

Szavazni november 17-én éjfélig több módon lehet a listán szereplő dalokra: hirado.hu és a médiaklikk.hu felületén, a dankoradio@mtva.hu címen, SMS-ben a 0630/555-5530-as számon vagy akár levélben is a 1037 Budapest, Kunigunda útja 64. címre küldött, a Dankó Rádió szerkesztőségének címzett levélben. A szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Az ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén, illetve a Duna szilveszteri műsorának felvételén. A főnyeremény egy 250.000 forint értékű szállodautalvány.

Az év utolsó Dankó Klub koncertjén, november 23-án Rimaszombaton elhangzik majd az az öt nóta, amelyre a legtöbb szavazat érkezett és kiderül, melyik lett a 2023-as év magyarnótája. Nemcsak a helyszínen, hanem a Dankó Rádióban is hallható lesz az esemény, a Tudod-e még az én nótámat? című műsor 17 óra után élőben közvetít a rendezvényről.

További részletekért hallgassák a Dankó Rádió műsorait, vagy látogassanak el a rádió Médiaklikk– és Facebook-oldalára, ezeken minden szükséges információt megtalálnak a szavazás részleteiről.

Librettó – minden hétköznap 18 órától az M5-ön.

Borítókép: Kállay Bori (Fotó: MTVA)