Életet mentett a Delta műsorvezetője

 

A Duna tudományos-fantasztikus műsorának szombati adásában Fejős Ádám romok alól ment ki egy áldozatot, megelevenedik Arany János hős vitéze, Toldi Miklós, és berepül a virtuális stúdióba a Millennium Falcon. A nézők a fizikai és lelki erőnk hátterét ismerhetik meg.

Delta ötödik részének kulcsfogalma: az „erő”. A műsor vendégei a mindennapi életünket meghatározó jelenséget és különböző értelmezéseit mutatják be. Csanád Máté fizikus-kutató elmagyarázza, mi az erő jelentősége a hétköznapokban, és hogyan fejtünk ki erőt már azzal, hogy a Földön vagyunk. Tóth Attila önkéntes kutyásmentő a törökországi földrengés utáni hatnapos küldetésről oszt meg megható történeteket, a többi közt, hogy négylábú társa adott neki lelkierőt. Azt is elárulja, hogy a nyolcéves Zulu miként segített a katasztrófa áldozatainak. Az adásból a Duna nézői megtudhatják, mit jelent a klasszikus „Az erő legyen veled!” köszönési forma a Csillagok háborúja rajongóknak, és a speciális stúdiótechnológiával készült animációként egy űrcsatát is láthatnak.

A megújult sorozat házigazdája fizikai erejét megmutatva Toldi Miklós szerepébe bújik és petrencés rudat dobál, majd jedi lovagként fénykardot ragad. A virtuális stúdió megidéz egy földrengés sújtotta helyszínt, és Fejős Ádám túlélők után kutatva megment egy kövek alá szorult kölyökmacskát. Az állatbarát műsorvezető ezzel hívja fel a figyelmet a lélekjelenlét fontosságára és az egymásnak nyújtott segítség jelentőségére.

Delta – szombatonként 16:30-kor a Dunán.

Borítókép: DELTA, fotó: MTVA

Kapcsolódó