Sorozatpremier a Dunán: Mondd, ki vagyok én? – A 20. század történelme egy rettenthetetlen nő sorsán keresztül

 

Tizennyolc országban több mint egymillió példányban kelt el Julia Navarro spanyol regényíró “Mondd, ki vagyok én” című bestsellere. Ebből készült a látványos és izgalmas spanyol tévéfilmsorozat. A Madridban, Alicantéban és Budapesten forgatott széria kilenc epizódját november 14-től kedd esténként láthatják reklám és megszakítás nélkül a Dunán.  

Már az első rész indulásakor magával ragad a történet sodró lendülete. Egy Albert James nevű férfi vastag életrajzot tesz le a sikeres kiadó, Javier asztalára. Az írás Javier édesanyjáról, Amelia Garayoa-ról szól, akit a férfi soha nem ismert. A regény alapján készült tévéfilmsorozat Amelia eseménydús életét mutatja be, rajta keresztül pedig a 20. század történelmének jeles eseményeit veszi sorra a spanyol polgárháborútól a II. világháborún, majd a hidegháborún át, a berlini fal leomlásáig.

A nyelveket beszélő, tiszteletre és szeretetre éhes nőt a hazájában igen népszerű Irene Escolar alakítja. „A színészek gyakran mondják, hogy »nyertem a lottón«, amikor olyan karaktert alakítanak, amelyben kiteljesedhetnek” – nyilatkozott a színésznő Amelia szerepéről. Alakja tele van ellentmondásokkal, aki hibázik, és időnként önző. Könnyű együtt érezni vele, de néha nehéz megérteni vakmerő döntéseit. A lázadó környezet pedig adott: 1934 Spanyolországában a gyenge lábon álló polgári köztársaság harcot folytat a megmaradásért a jobb oldali erők ellen, a munkások által támogatott Népfront is egyre erősödik. Amelia Garayoa, egy köztársaságpárti gyáros lánya, aki a polgári kötöttségek helyett szabad életre vágyik, és telve van a forradalomról és az egyenlőségről szőtt felemelő eszmékkel, úgy érzi, csatlakoznia kell a szegények küzdelméhez. A benne élő nyughatatlan tenni akarás és egy romantikusnak képzelt szerelem végzetesen messzire sodorják nemcsak szüleitől és férjétől, de újszülött kisfiától is.

Mondd, ki vagyok én? – premier sorozat a Dunán. Első rész: november 14-én 21:50-től, folytatás kedd esténként. Az epizódok újranézhetők a Médiaklikken.

****

Mondd, ki vagyok én? (Dime Quien Soy / Tell Me Who I Am, 2020) 16 év,

9/1.: Amelia

Spanyol tévéfilmsorozat (Eredeti hang digitálisan + Feliratozva a teletext 333. oldalán)

Forgatókönyvíró: Eduard Cortés, Francisco Roncal, José Manuel Lorenzo, Maria José Garcia Mochales, Nacho Pérez de la Paz, Piti Espanol; Operatőr: David Omedes;

Rendezte: Eduard Cortés

Szereplők: Irene Escolar (Amelia Garayoa), Oriol Pla (Pierre Comte), Pierre Kiwitt (Max von Schumann), Maria Pia Calzone (Carla Alessandrini), Will Keen (Albert James), Pablo Derqui (Santiago), Stefan Weinert (Ulrich Jürgens), Lana Vlady (Anushka), Mar Ulldemolins (Laura), Itsaso Arana (Edurne), Paula Blanco (Grazyna), Carlos Hipólito (Juan Garayoa), Oleg Kricunova (Krisov), Carolina Yuste (Lola), Miguel Ferrari (Vittorio), Jochen Hägele (Kleist), Valeria Alonso (Gloria Hertz), Alberto Ruano (Martin Hertz), Aria Bedmar (Águeda), Varo Mogrovyan (Mijaíl), Francis Lorenzo (Javier Carranza)

 

 

Borítókép: Mondd ki vagyok én, fotókredit: Eurokim

Kapcsolódó