Soha nem hallott történetek a Rádiózenekar elmúlt 80 évéből a Bartók Rádión

 

Idén 80 éves a zenei élet meghatározó szereplőjeként ismert Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara. Ezen apropóból a Bartók Rádió Zenekari napló címmel november 13-tól napi sorozatot indít, hogy megmutassa a zenekar múltjának legérdekesebb eseményeit.

Egy több évtizedes  zenekar esetében nagy kincset jelent, ha vannak elhivatott zenekari tagok és az együttes mellett dolgozó munkatársak, akik hitelesen és kitartással vezetik az úgynevezett zenekari naplót. Egy ilyen napló tartalmazza az együttes életének minden fontos eseményét: a hangversenyek, turnék élményeit, a próbák időpontját, helyszíneit és sok egyéb érdekességet. A Rádiózenekar életében is rengeteg hasonló feljegyzés készült, ezek alapján a Bartók Rádió egy hosszabb válogatást állított össze, amelynek részei egyperces, zenekari naplószerű formában hangzanak el november 13-tól hétköznaponként a Muzsikáló reggelben és a Muzsikáló délutánban. Az immár nyolc évtizede a magyar és nemzetközi zenei élet főszereplőjeként ismert együttes életébe december 19-ig kaphatnak betekintést a Bartók Rádió hallgatói.

Zenekari napló november 13-tól a Bartók Rádió műsorán.

A 80 éves a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar jubileumi hangversenye december 19-én 19:30-kor élőben a Bartók Rádión, valamint az M5 kulturális csatornán.

Kapcsolódó