A közmédia filmajánlója a 48. hétre

 
Az alábbi ajánlóban részletek olvashatók a közmédia 48. heti kiemelt filmjeiről. További információk és letölthető képek a filmek linkjeire kattintva érhetők el.

Bardot – premier sorozat            Adás: Duna 2023.11.29  21:00:00

Brigitte Bardot lába előtt hevertek a férfiak, minden fiatal lány rá akart hasonlítani. Karrierje rövid idő alatt a csúcsra ért, de a csalódások, a megpróbáltatások az ő aranykalitkába zárt életét sem kerülték el. A sorozatban a francia színésznő és modell életét követhetjük nyomon 1949-től, amikor először jelent meg egy magazin címlapján, egészen fia 1960-as születéséig.

Nem vagyunk mi angyalok          Adás: Duna 2023.11.30 22:05

Két fegyenc megszökik a börtönből, és azt tervezik, hogy álruhában, papnak öltözve fognak átjutni a határon egy ünnepi körmenetben, addig azonban még be kell épülniük a határmenti kisváros közösségébe. A Nem vagyunk angyalok című klasszikus hollywoodi vígjáték 1989-es remake-je Robert De Niro, Sean Penn és Demi Moore főszereplésével.

Nyárutó              Adás: Duna 2023.12.01. 20:45

Egy szerelmi történet mindig magával ragadja az embert, ha ráadásul egy nem mindennapi, akkor különösen. A magányos lelkeknek egy jótanács: érdemes ismerni a barackos lepény receptjét!

Hurok   Adás: Duna 2023.12.03 21:00

A magyar sci-fi műfaj egyik friss, több fesztiválon is díjazott alkotása izgalmas, fordulatos történet, melyet Madarász Isti rendezett. Ádám szerepében Száraz Dénest láthatjuk.

Wakefield        Adás: M5 2023.12.02 22:50

Howard Wakefield, a sikeres ügyvéd egy nap bekattan, és nem megy haza a kertvárosban élő családjához, hanem elrejtőzik a garázsának a padlásán, és onnan figyeli, hogyan birkózik meg a felesége és a családja az eltűnésével. A Bryan Cranston (Breaking Bad – Totál szívás) és Jennifer Garner (Hirtelen 30) főszereplésével készült film E. L. Doctorow azonos című, 2008-ban megjelent novellája alapján készült, amely a nagy amerikai klasszikus szerző, Nathaniel Hawthorne ugyancsak azonos című, 1835-ben íródott elbeszélését dolgozta fel.

Lady X válása    Adás: Duna 2023.12.02 14:55

Igazi könnyed, kacagtató vígjáték a Lady X válása, melynek alkotói között szép számmal találunk magyarokat is. A producer Korda Sándor, a forgatókönyvet Gilbert Wakefield Házassági tanácsadás című művéből  többek között Bíró Lajos jegyzi, a zenét pedig Rózsa Miklós szerezte. A filmet a külföldön is sikert arató, vagy igazán külföldön sikert arató magyar filmeseket bemutató sorozatban mutatjuk be.

Borítókép: fotó: Bardot, Federation

Kapcsolódó