A holland hegedűművész, André Rieu koncertjei vasárnaponként az M5-ön

 

André Rieu – Üdvözlet a világomban címmel vasárnap délutánonként élvezhetik az M5 kulturális csatorna nézői a világhírű holland hegedűművész játékát. Az első koncertet november 12-én 15:15-től láthatják.

André Rieu, a világhírű hegedűművész, karmester és zeneszerző minden évben koncertet ad szülővárosa, Maastricht főterén, ahol több mint tízezer ember hallgatja a holland előadóművész elragadó játékát. Ezt vasárnaptól az M5 nézői is láthatják, hiszen a csatorna minden héten műsorára tűzi egy-egy koncertjét.  A keringőtől a modern zenéig, az operától az operettig, a klasszikus és könnyűzene legszebb dallamai csendülnek fel az Andre Rieu – Üdvözlet a világomban című holland koncertfilm első, Szülővárosom: Maastricht részében. A november 12-én 15:15-kor kezdődő műsorban meglepetést is ígér a hegedűművész a közönségnek.

A következő vasárnap, november 19-én a II. világháború veteránjainak rendezett koncertjét láthatják az M5 nézői. „Őszintén csodálom a veteránokat. Boldog vagyok, hogy zenénkkel kifejezhetjük nekik hálánkat” – mondta André Rieu a hősökkel zsúfolásig megtelt maastrichti főtéren tartott előadásáról. A 15:15-től megtekinthető részben, a Koncert a veteránoknak című műsorban – a többi között – felcsendülnek az Andrews nővérek, Glenn Miller, Vera Lynn dalai, de elhangzik Dmitrij Sosztakovics híres 2. keringője és a Radetzky-induló is.

André Rieu – Üdvözlet a világomban – koncertfilmek november 12-től vasárnap délutánonként az M5-ön.

Borítókép: André Rieu – Üdvözlet a világomban, fotókredit: MTVA

Kapcsolódó