A Magyar Opera Napja a Bartók Rádión

 

Tematikus műsorkínálattal készül a Magyar Opera Napjára november 7-én a Bartók Rádió. A jeles nap a híres magyar zeneszerző, Erkel Ferenc születésnapja is egyben.

A különleges műsorfolyam a déli koncertsávban kezdődik 14 órától Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című egyfelvonásos operájával. A rádió névadójának művét felvételről hallhatják Fischer Ádám vezényletével és a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével, Judit szerepét Láng Dorottya, a Kékszakállút Sebestyén Miklós énekli. A 15 órakor kezdődő Muzsikáló délután élő adásának vendégei Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója és Sáfár Orsolya, szoprán operaénekes lesznek továbbá magyar operafelvételek is felcsendülnek a műsorban.

19:35-től Goldmark Károly első operáját, a Sába királynőjét élvezhetik a Bartók Rádió hallgatói. A négyfelvonásos operát szintén Fischer Ádám vezényletével, a Honvéd Férfikar, az Ifjú Zenebarátok Kórusa, és a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara közreműködésével hallgathatják meg. Az esti opera előtt már 19 órától érdemes a Bartók Rádiót hallgatni, mert a Prológ operafelvezető műsorban a mű keletkezésének hátteréről hallhatnak érdekességeket.

A teljes ünnepi műsorkínálat elérhető a Médiaklikken.

Kapcsolódó