Új, de ismerős hangok a Petőfi Rádióban

 

Két tapasztalt rádióssal bővült októberben a Petőfi Rádió műsorvezetői csapata. Az A38-as hajó rádióstúdiójának legénységéhez Mák Kata és Szani Roland csatlakozott, az első tapasztalataikról az M2 Petőfi TV-ben meséltek.

A magyar zenére és előadókra fókuszál az október 1-jével megújult Petőfi Rádió. Élő stúdiókoncert hallható Mák Kata vezetésével minden hétköznap, újra műsoron Szani Rolanddal a Kultúrfitnesz című kulturális műsor, és reggeltől estig kizárólag magyar zenei kínálat a Petőfi Rádió műsorán. A két ismert rádiós műsorvezető elsőként az M2 Petőfi TV-ben osztotta meg az elmúlt egy hónapban szerzett élményét.

„A családalapítás miatt kiesett öt év rádiózás az életemből. Izgatott voltam, de nagy szükségem volt a visszatérésre. Élvezem, hogy délutánonként első sorból, testközelből figyelhetem előadás közben a magyar zenei élet szereplőit, és bízom benne, hogy ez a közvetlen élmény a hallgatóinknak is átjön. Az A38 hajó rádióstúdiójából élőben közvetített minikoncertek nemcsak a rádión keresztül, hanem a Petőfi Rádió Facebook- és YouTube-csatornáján is követhetők” – mondta az M2 Petőfi TV vendégeként Mák Kata. A rádiós műsorvezető két gyermeke születése után a Petőfi Rádió mikrofonja mögé tért vissza, műsora minden hétköznap 11-től 16 óráig hallható.

Szani Roland műsorvezetésével tért vissza a Petőfi Rádió egyik ikonikus műsora, a Kultúrfitnesz, amelyben a hazai kortárs művészet különböző területeiről érkező vendégekkel készít interjút. A rádiós a műsor missziója mellett a hajó helyszínét emelte ki, mint különlegességet.

„Készült egy Rockhajó című film Philip Seymour Hoffman főszereplésével. Ez a vígjáték bemutatja, hogy hajón dolgozni rádiósként mennyire vagány, izgalmas lehetőség. Ez nemcsak a filmvásznon, a valóságban is így van. Szívesen dolgozunk itt, és a vendégek is szívesen jönnek hozzánk, mert ez egy kuriózum” – hangsúlyozta Szani Roland, a Kultúrfitnesz című műsorának házigazdája. A teljes beszélgetés újranézhető az M2 Petőfi TV Médiaklikk-oldalán vagy a videós csatornáján.

 

Petőfi Rádió – Minden magyar.