Bővített változatban újra műsoron a Hungarikum Gála

 

Szabadság, szerelem – Reformkori hőseink című debreceni Hungarikum Gálát november 8-án újra műsorra tűzi a Duna World. Az összeállítás a korábbinál szélesebb repertoárral látható: a teljes nyitánnyal, a Magyar Szent István-renddel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas  Miklósa Erika által előadott két opera- és egy operettrészlettel, valamint egy magyarnóta blokkal.

A magyarság elmúlt ezer évének történetét meséli el a nagyszabású, 2023-as Hungarikum Gála. A több mint száz színpadi közreműködővel rendezett zenés esemény bővített, 75 perces változatban látható november 8-án 20 órától a Duna Worldön. Az egész estés hangversenyt először az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án vetítette a csatorna, négy műfaj – az operett, az opera, a népzene és a magyarnóta – legnépszerűbb előadóművészeinek előadásában.

A Református Nagytemplom előtti Kossuth téren rögzített, nemzeti értékeinket, hagyományainkat, büszkeségeinket bemutató összművészeti gálaműsor új, kibővített változata már a bevezetőt is tartalmazza. A Debreceni Népi Együttes és a debreceni Kodály Filharmonikusok adják elő Ludwig van Beethoven: István király nyitányát.

A műsor további négy elemmel egészül ki: Miklósa Erika előadásában a Hunyadi László és A kékszakállú herceg vára operák részletei, illetve a Csárdáskirálynő operett egyik dala is felcsendül, valamint egy teljes magyarnóta blokk várja a nézőket a Dankó Rádió műsorvezetőjével, Budai Beatrixszal és Danyi Lőrinc Cigányzenekarával. A koncerten Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester vezényel, az esemény házigazdája a Dankó Rádió műsorvezetője, Gaál Zoltán.

Szabadság, szerelem – Reformkori hőseink – Hungarikum Gála – november 8-án 20 órától a Duna World műsorán.