A közmédia filmajánlója a 47. hétre

 

Az alábbi ajánlóban részletek olvashatók a közmédia 47. heti kiemelt filmjeiről. További információk és letölthető képek a filmek linkjeire kattintva érhetők el.

Puskás Hungary – Adás: Duna, 2023.11.25., 14:25

Puskás Öcsit a világon mindenhol ismerik… bármely csapatban is játszott, bármely csapatnál is volt edző, mindegyik csapat sajátjának tekinti, és büszke rá a mai napig. Tagadhatatlan focizsenialitásán túl mi volt a titka, amivel bárkinek a szívébe belopta magát, milyen volt pályán kívül? Erre próbál választ adni a Puskás Hungary című film.

6:3 avagy, játszd újra, Tutti! – Adás: Duna, 2023.11.25., 21:45

Tímár Péter filmrendező mozikban nagy sikert aratott filmje, főszerepben: Eperjes Károly.

Szerdai gyerek – Premier adás: Duna,  2023.11.26., 21:00

A felnőtté válás nem könnyű folyamat, még akkor sem, ha szerető, támogató családi háttér van mögöttünk. Ám kimondottan nehéz, ha egy gyermekotthonban, szülői támasz nélkül kell elkezdeni az új életet. A film főszereplője, Maja (Vecsei Kinga) is így indul neki, támasz nélkül, példák nélkül. Egyetlen célja, hogy megszerezze állami gondozásba vett négyéves gyermeke felügyeleti jogát, ezért vállalkozásba kezd, amelyben támasza János (Thuróczy Szabolcs), a pályázat koordinátora.

Hó – Premier adás: M2 Petőfi TV, 2023.11.26., 21:20

2008-ban Aida Begić Hó (Snijeg) című alkotása elnyerte a Kritikusok Hete nagydíját Cannes-ban, s ugyan ebben az évben Bosznia-Hercegovina ezt a filmet nevezte az Oscar-díj legjobb idegen nyelvű film versenyébe, amely – a sajnos ma is aktuális – háborús területeken élők mindennapos döntési traumáit jeleníti meg.

Koronás sas 4. évad – A Jagello-ház – Adás: M5 47. hét, november 23., csütörtök 16:25 (első két rész: november 23., csütörtök 16:25, folytatás hétfőn és pénteken)

Folytatódik a lengyel királyok, a lengyel királyság történetét bemutató sorozat, a Koronás sas, amelynek negyedik évada a Jagelló-házból származó királyokkal foglalkozik, melyek közül nem egy, magyar király is volt. Ármány, szerelem, háborúk során keresztül bontakozik ki Lengyelország középkori történelme.

Czibor, a Rongylábú – Adás: M5 47. hét, november 25., szombat 14:15

Czibor Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó, az Aranycsapat legendás balszélsője tavaly lett volna 90 éves. Emlékének megörökítésére a kormányzat meghirdette a 2020. augusztusáig tartó Czibor emlékévet. Az életét és pályafutását megörökítő film nem csak a kiváló sportolónak állít emléket, hanem egy jellegzetes magyar sorsot is bemutat, amelynek alakulását a XX. század eseményei alapvetően befolyásoltak.

Sztankay mozija: A missouri fejvadász – Adás: M5 47. hét, november 23., csütörtök 21:10

A vadnyugat romantikája felett eljárt az idő – tudják ezt a történet főszereplői, a letelepedni készülő bandita és a rá vadászó fejvadász is, de így voltak ezzel a westernműfaj megújítására vállalkozó alkotók is, Arthur Penn rendező (Bonnie és Clyde; Kis Nagy Ember) és sztárjai, Marlon Brando és Jack Nicholson is, amikor A missouri fejvadászt készítették.

Aranycsapat – Adás: M5 47. hét, november 25., szombat 21:35

A labdarúgás történetének egyik, ha nem a legsikeresebb nemzeti gárdája a magyar Aranycsapat, amely 41 nemzetközi meccset nyert egymás után. Először verte meg a szigetországban az angolokat, mégpedig 6:3 arányban. Egyedül a világbajnoki címet nem sikerült elnyernie. Ezeknek a kivételes magyar focistáknak állít emléket ez a film, amely Puskás Ferenc hazatérése kapcsán jött létre.

Anglia-Magyarország 1953 – Adás: M4 Sport, 2023.11.25., 18:45
A legendás 6:3-as labdarúgó mérkőzés eredeti televíziós közvetítése.

 

Borítókép: Szerdai gyerek, fotó: NFI

Kapcsolódó