Fejős Ádám titkokat leplez le a Deltában

 

A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorának szombati adásában Fejős Ádám a Szent Korona, a jó fotó és a biztonságos jelszó titkát kutatja. A Delta műsorvezetője James Bond bőrébe is belebújik, és eddig ismeretlen információkat oszt meg a titkosügynökről.

Az új évad harmadik adásának kulcsszava: a Titok. Fejős Ádám különböző tudományterületek, művészeti ágak és szakmák képviselőivel járja körül a hétköznapjainkat befolyásoló fogalmat. Koszticsák Szilárd, az MTI fotóriportere megmutatja, mi a jó kép titka és elárulja, melyik a legkedvesebb fotója. Pálffy Géza történész felfedi a nézők előtt a Szent Korona őrzésének egyik legnagyobb rejtélyét. A nézők megtudhatják, hogyan tarthatják leghatékonyabban titokban a számukra fontos információkat; továbbá az is kiderül, hogy miért hívják az értékeket őrző páncélszekrényeket „mackónak”.

Folytatva a nagy múltú előd hagyományát, a Delta új részei minden korábbitól eltérő képi világgal jelentkeznek. A virtuális stúdió sokoldalú lehetőségeit kihasználva Fejős Ádám a világhírű titkosügynök, James Bond bőrébe bújik és számos filmes titkot is leleplez.

Delta – szombatonként 16:30-kor a Dunán.

Borítókép: Fejős Ádám, Delta, forrás: MTVA

Kapcsolódó