Szentek Közössége – Új műsor mindenszentekkor a Dunán

 

November 1-jén, mindenszentek alkalmából új vallási műsorral várja nézőit a közmédia. A Szentek Közössége című portréfilm a Dunán látható, Kisléghi Nagy Ádám Szent beszélgetés elnevezésű festményét és annak történetét mutatja be.

 A Kossuth-díjas Kisléghi Nagy Ádám festőművész 17 négyzetméteres Szent beszélgetés című kortárs festménye tekinthető meg a Karmelita Kolostor dísztermében. A három éven át készített monumentális festmény egyik különlegessége, hogy Belgiumban szőtték hozzá a vásznat.

Ez a művészi alkotás egy olyan ikonográfiai toposz, amely kivételes módon mutatja be a vallás és a művészet találkozását. 37 alak jelenik meg rajta és az egész festmény egy olyan atmoszférát teremt, amely az emberi lélek mélyére hatol. Hasonló festmény a 19. század vége óta nem készült.

A monumentális alkotás áll az elsőként a Dunán látható vallási műsor, a Szentek Közössége című 50 perces portréfilm középpontjában. A kép bemutatásán keresztül lehetőség nyílik a nézőknek megérteni Kisléghi Nagy Ádám művészetét és a festmény mögöttes jelentését.

Szentek Közössége – november 1-jén 13:50-tól a Dunán.

Kapcsolódó