Rudolf Schuster is kíváncsian várja, mi lesz az év magyarnótája

 

A szlovák író, politikus, Rudolf Schuster volt szlovák államfő megígérte, hogy ellátogat az idei Dankó Gálára, és kíváncsian várja, melyik magyarnóta lesz a Dankó Rádió országos közönségszavazásának a legjobbja. A kezdeményezésről a csatorna műsorvezetője, Nádas György beszélt a Duna Almárium című műsorában.

Örömmel osztotta meg a nézőkkel Nádas György, a Dankó Rádió Jó pihenést! című hétvégi műsorának házigazdája, hogy a magyarnóta műfajának egyik nagy rajongója, Rudolf Schuster ígérete szerint személyesen látogat el az évvégi Dankó Gálára. Szlovákia korábbi elnöke édesanyja oldaláról magyar származású, ezért már gyerekkora óta része életének a magyarnóta. A zenerajongó politikusnak három lemeze is megjelent: német, szlovák és magyar nótákkal. 86. születésnapját a szlovákiai Szőlőskén ünnepelte, amelyen magyarnótákat és operettrészleteket is énekelt Abaházi Nagy Lívia operaénekessel. A volt államfőt – akivel hamarosan exkluzív interjút tűz műsorára a Duna és a Dankó Rádió – nagy szeretettel várja a teljes „Dankó család”.

„Úgy tudom, elfogadta a meghívásunkat, és ha szerencsénk van, nótás kedvében lesz és dalra is fakad majd. A magyarnóta műfajt nem könnyű előadni, miközben nagyon könnyű rá szórakozni. Összehozza az embereket, a szegényt a gazdaggal, a fiatalt az öreggel. Szövegeiben megjelenik a hagyomány, a természet és az érzelmek teljes spektruma, a vidám, asztalon táncolva mulatóstól, a sírva kesergősig” – fogalmazott a Duna Almárium című magazinjában Nádas György. A Karinthy-gyűrűs előadóművész hozzátette, az utóbbi években megszerette a magyarnóta műfaját, és szívesen dúdolgatja gyakorlásként a dalokat a rimaszombati fellépésre készülve.

 

Szavazzon Ön is az év magyarnótájára!

Dankó Rádió október utolsó napjáig még várja a szavazatokat. A kedvenc magyarnótájukra annak címének megadásával több felületen is voksolhatnak: a hirado.hu és a médiaklikk.hu felületén, a dankoradio@mtva.hu címen, SMS-ben a 0630/555-5530-as számon vagy akár levélben is a 1037 Kunigunda útja 64. címre küldött, a Dankó Rádió szerkesztőségének címzett levélben. A szavazatok összesítése után november 7-én kezdődik a második forduló, majd 17-én éjfélkor zárul, ekkor a legjobb 30 dal listájából lehet kiválasztani a kedvencet. A szavazók közt értékes nyereményeket sorsolnak ki. Számos Dankó Rádió-ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén, illetve a Duna szilveszteri műsorának felvételén.

 

Kapcsolódó