A Derítsük!hívás győztesei szerepelnek az M2 Gyerekcsatorna szombati műsorában

 

Rendkívül népszerűek a közmédia gyerekcsatornájának felhívásai. A pályázatok győztesei nemcsak tárgynyereményt kapnak, hanem szerepelhetnek is a csatorna saját gyártású műsoraiban. A tavaszi, tudományos kísérlet bemutatására hívó verseny győztesei október 28-án a Derítsük ki!-ben, míg az őszi, táncos kihívás legjobbjai december 22-én a Hetedhét kalandban lesznek országos adásban láthatók.

Az M2 Gyerekcsatorna egyedülálló Derítsük ki! című ismeretterjesztő sorozatának soron következő szombati epizódjában a Jáki Nagy Márton Általános Iskola tanulói vendégszerepelnek. A közmédia gyerekcsatornája tavaszi felhívásában arra biztatta a 4. 5. és 6. osztályos diákokat, hogy küldjék el kísérleti kisvideóikat a szerkesztőségnek. A feladat az volt, hogy otthoni vagy iskolai körülmények között végezhető természettudományos kíséreteteket mutassanak be videós formában. A kezdeményezés sikerét több mint 60 pályamű igazolta. A győztes csapatot, vagyis a „Jáki garabonciásokat” Arthoffer Dániel, Udvardi Bence Csaba és Rózsa Erik Nimród alkották. Az ifjú kutatók a fizika, földrajz, kémia és biológia témaköreibe tartozó jelenségek felfedezésén túl a közmédia stúdiójában a műsorgyártás kulisszatitkaiba is bepillantást nyertek. Az élőszereplős, animációs elemekkel színesített sorozatban Jerger Balázs színművész alakítja a műsor házigazdáját, Kuta Tóbiást, míg lelkes segítőjét, Tudor Kukacot Kedves Csaba bábművész kelti életre.

Az őszi kihívásában is közös alkotásra hívta nézőit a gyerekcsatorna, középpontba állítva a mozgás, a zene és a tánc örömét. A felhívásra az ország minden pontjáról száznál is több óvodás és iskolás jelentkezett, az öt legjobb csoportos koreográfiát lefilmező csapat nyereményeként ellátogat hozzájuk az M2 stábja, hogy profi technika segítségével rögzítsék a produkciójukat. A teljes dal és a hozzá tartozó videoklip – benne az 5 legjobb csoportos koreográfiával – december 22-én, az M2 Gyerekcsatorna 11. születésnapján a Hetedhét kaland című műsorban lesz látható.

„Jáki garabonciások” Derítsük ki!-ben – október 28-án 19:45-kor az M2 Gyerekcsatornán.

Kapcsolódó