Rúzsa Magdolna jószolgálati nagykövetként segíti idén a Jónak lenni jó! kezdeményezést

 

Idén is ismert emberek állnak a közmédia jótékonysági adománygyűjtő akciója a mellé. A koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogató tizenkettedik Jónak lenni jó! kampányhoz jószolgálati nagykövetként csatlakozott Rúzsa Magdolna. A Máté Péter-díjas énekesnő a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában beszélt arról: a szíve diktálta, hogy a nemes ügy mellé álljon.

A közmédia Magyarországon egyedülálló jótékonysági médiakampányát az elmúlt években jószolgálati nagykövetek is támogatták: tavaly Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színművész és Szalai Ádám nyolcvanhatszoros válogatott labdarúgó, míg 2021-ben Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Szilágyi Áron Magyar Szent István-renddel kitüntetett, háromszoros olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok magyar kardvívó állt a kezdeményezés mellé. Az idei karitatív akciót Rúzsa Magdolna, Máté Péter- és négyszeres Petőfi Zenei Díjas énekeső támogatja jószolgálati nagykövetként.

A közmédia idei, immár tizenkettedik Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójának kedvezményezettje a Semmelweis Egyetem Alapítvány. Magyarország legnagyobb médiavállalata ezúttal a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogatja. Az alapítvány célja a Semmelweis Fejlődéstámogató Központ komplex működésének fejlesztése, bővítése.

A háromgyermekes édesanya maga is megtapasztalta, milyen fontos a koraszülöttek támogatása: hármas ikrei a terhesség 34. hetében jöttek a világra. Az eredetileg szülészeti és nőgyógyászati nővérként végzett énekeső életének meghatározó területe az egészségügy, hosszú évekig járt be a gyerekekhez a kórházba énekelni.

„Kórházban voltunk három pici babámmal, akik inkubátorban voltak, és néha kivették és rátették őket a mellkasunkra, hogy érezzék az anya meg az apa közelségét. Egy ilyen pillanatban érkezett egy nagyon kedves ügyvédnő, aki járt a gitárjával szobáról szobára és énekelt, hogy azt az egész feszültséget egy kicsit feloldja. Egyszerűen végig zokogtam azt a harminc percet, a szó legszebb értelmében csodát adott nekem az a hölgy” – idézte fel a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában a 2022 februárjában történt megható pillanatokat. Az énekesnő kifejtette, a szíve diktálta, hogy a nemes kezdeményezés mellé álljon, hiszen fontos számára minden olyan ügy, amely a gyerekekről, és sürgős ellátásukról szól, főként, mert maga is megtapasztalta milyen összetett és áldozatos munka húzódik meg mögötte. „Sosem tudhatjuk, hogy mi vagy bármelyik családtagunk mikor szorul majd effajta segítségre” – fogalmazott, és hozzátette: fontos, hogy igyekezzünk jónak lenni, mert így nemes dolgok születhetnek.

A közmédia által támogatott alapítványt bárki segítheti: 500 forinttal a 13600 telefonszám hívásával és a 04-es azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra. A közmédia karitatív kampánya ezúttal is különleges tárgyak eladásával segíti a szervezet munkáját. Az ismert emberek által felkínált relikviák többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet fix áron megvásárolni, néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 17-i egész napos műsorfolyama során bocsátanak árverésre. 

A jótékonysági akcióba a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre várják a felajánlásokat, a kampány alakulásáról a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet tájékozódni.

Borítókép: Rúzsa Magdolna, Fotó: MTVA/Zih Zsolt