Az operett színészkirályát, Rátonyi Róbertet ünnepli a Dankó Rádió

Születésének 100. évfordulóján Rátonyi Róbertre emlékezik a Dankó Rádió. A sokoldalú művészt, akinek emlékét rendezőként, íróként és az operett népszerű táncos-komikusaként őriz az utókor, február 18-19-én örökzöld és operett felvételeivel, valamint archív interjúrészletekkel idézi meg a magyar zene rádiója.

Rátonyi Róbert február 18-án, éppen száz éve született, ennek alkalmából munkássága előtt tiszteleg hétvégén a Dankó Rádió. A múlt századi magyar színház egyik meghatározó alakja szinte megelevenedik az éteren keresztül: a Jó pihenést! és a Szív küldi szívnek szívesen adásaiba kerülnek korábbi interjúi, amelyben kalandos életéről, és a szórakoztatóiparban eltöltött évtizedeiről mesél kendőzetlenül, és legnépszerűbb felvételeit hallhatjuk újra.

A Dankó Rádió hallgatói előtt feltárul az a fantasztikusan pezsgő időszak, amelyben megannyi új magyar zenés színpadi játék született, mint például a Két szerelem, a Boci, boci, tarka, vagy az Állami Áruház. Az Operettszínházban eltöltött évek alatt táncos-komikusként beskatulyázott művész azonban időről időre meglepte a közönséget prózai alakításaival, majd filmszerepeivel is. Mindenféle stílusban maradandót alkotott, játszott a Csárdáskirálynőtől a Bánk bánig, hangját pedig számtalan szinkronszerepe mellett olyan népszerű mesesorozatok karakterei is őrzik, mint a Kukori és Kotkoda, a Mekk Elek, az ezermester és a Mikrobi.

Rátonyi Róbertre születésének századik évfordulója alkalmából az MTVA Archívum online csatornáján, az m3.hu-in is megemlékeznek, az Un Fair Lady című filmmel.

Rátonyi Róbert tematikus hétvége – február 18-án és 19-én a Dankó Rádióban!