Házasság Hete a közmédia csatornáin!

Gondolatébresztő sorozat a házasságról a Házasság Hetén a Dunán Magyarországon elsőként mutatja be a BBC négyrészes angol sorozatát, a Házasságot a Duna, február 13-a és 16-a között. A történet egy házaspár, Ian és Emma mindennapjairól szól, akik 27 éve házasok, és nagy hullámvölgyeket is átvészelnek azért, hogy együtt maradhassanak.

Sean Bean (Trónok harca) és Nicola Walker (Kihantolt bűnök) alakítják a főszerepeket a Stefan Golaszewski által írt és rendezett, négyrészes angol tévéfilmsorozatban, amely a házasság intézményének erejét mutatja meg átalakuló világunkban. Kölcsönös szeretet és kölcsönös bizonytalanság, munkabeli terhek és szülői aggodalmak – a sorozatban feltáruló kép egy hétköznapi családot ábrázol, az érzelmek azonban hatalmasak és időtlenek. A helyzetek tükröt mutatnak, hol megmosolyogtatnak, hol elgondolkodtatnak.

Ian és Emma régóta házasok, örökbe fogadott lányuk, Jessica épp önálló életet kezd, rájuk pedig új nehézségek várnak, amelyek egy része megoldhatatlannak tűnik. Ian nemrég elvesztette a munkáját, és most kezd féltékeny lenni, mert úgy érzi, felesége talán vonzalmat érez fiatal főnöke iránt. Miközben semmi sem lehet távolabb a valóságtól: Emma számára azonban a munka menekülést jelent attól, hogy naphosszat annak legyen a szemtanúja, ahogyan Ian megrendült önbizalmától szenved.

A házasok biztos érzelmi hátteret igyekeznek nyújtani lányuk számára, de sokszor csak halk megfigyelői lehetnek a döntéseinek. Eközben annak is újra és újra meg kell találniuk a módját, hogy kifejezzék, mennyire becsülik, tisztelik és szeretik egymást.

Házasság 1-4. rész – február 13-tól, hétfőtől-csütörtökig, 19:45-kor a Dunán!