A Müpa Újév-köszöntő műsora az M5-ön

Immár nyolcadik éve rendez Újév-köszöntő műsort a Müpa, az eseményt január 6-án este láthatták az intézményben, amelynek szerkesztésére Eredics Gábort, a tíz éves Dankó Rádió csatornaigazgatóját kérték fel. A Kárpát-medencei magyarság egysége, valamint a velünk élő népekkel és szomszédjainkkal megélt kölcsönös megbecsülés előtt tisztelgő zenés műsort február 4-én este az M5 kulturális csatornán láthatják a nézők.

A Müpában látható Újév-köszöntő gála nyolcéves múltra tekint vissza. A Hagyományok Háza rendezi az eseményt, amelynek állandó résztvevője a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara. A műsor szerkesztője mindig más, 2023-ban Eredics Gábort, a Dankó Rádió csatornaigazgatóját kérték fel a feladatra.  Az idei gála a Kárpát-medencei magyarság egysége, valamint a velünk élő népekkel és szomszédjainkkal megélt kölcsönös megbecsülés előtt tisztelgett. Az ünnepkör egyetemességét klasszikus zenei műsorszámokkal és több generáció jelenlétével hangsúlyozta a koncert, amelynek a „Szabadítsd meg, Uram, néped, Áldd meg a te örökséged!” mottót választotta Eredics Gábor.

„A koncerten a talán ismerős programelemek sajátosan mély értelmezését az istengyermek születésének misztériuma és az újrakezdés reményét adó újév kínálja, annak megjelenítése, hogy a teremtés művében társakká válhattunk A világ és emberi létünk értelmét keresve eligazodást, örök érvényű válaszokat talán csak a művészetek nyelvén -kiváltképp dallal, tánccal, muzsikával, és rítusokba, szertartásokba való bevonódásunk révén- adhatunk. Az idei gálaműsorral erre kívánunk lehetőséget adni az előadók és a közönség számára egyaránt” – mondta el a csatornaigazgató.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben rendezett gálát az M5 kulturális csatorna február 4-én két részletben tűzi műsorára, az első 20:50-kor, a második 22:09-kor kezdődik. Az eseményen közreműködik – többek között – a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola és a Cantate Kórus vegyeskara Sapszon Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett karnagy vezényletével, Sebestény Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, valamint a Kossuth és Magyar Örökség díjas Vujicsics Együttes is.

Újév-köszöntő 2023 – február 4-én 20:50-től az M5 kulturális csatorna műsorán!