Új műsorral kezdi az évet a Bartók Rádió

Új műsorral köszönti az évet a Prima Primissima díjas Bartók Rádió. A Fanfár – minden, ami fúvós január 1-jétől vasárnap délelőttönként jelentkezik hazai és külföldi világhírű muzsikusok és együttesek klasszikus, dzsessz és a filmzenei felvételeinek legjavával.
 

Hiánypótló magazinműsor indul január 1-jén a Bartók Rádióban. A Fanfár – minden, ami fúvós vasárnaponként 10:30-tól jelentkezik fa- és rézfúvós zenékkel, bemutatva a fúvós hangszerek világát. Világhírű hazai és külföldi együttesek produkciói, neves művészekkel készített interjúk és koncertfelvételek is színesítik majd a műsort. A Fanfár adásaiban a fúvós zene sokoldalúságát mutatják meg: legyen az klasszikus zene, dzsessz, vagy éppen filmzene, szimfonikus, szóló vagy kamarazene, rezesek vagy fafúvósok produkciói, Wagner-operarészletek vagy barokk, netán reneszánsz dallamok. A műsor olykor kiemeli és ajánlja a legfontosabb magyar fúvós hangversenyeket, vagy visszatekint rájuk, azaz fúvós füllel követi a magyar koncertélet eseményeit. Emellett ízelítőt ad az új felvételekből, és alkalom adtán ismerteti a különböző szakmai újdonságokat, esetleg a hangszerekkel összefüggő technikai fejlesztéseket. A Fanfárban gyakran hallhatjuk majd játszani a hazai és a külföldi fúvós muzsika egykori és jelenlegi csillagait Maurice Andrétól Louis Armstrongig, Jean-Pierre Rampaltól Stan Getzig vagy Erik Bosgraaftól, Fekete-Kovács Kornéltól Boldoczki Gáborig. Rövid riportok is készülnek egy-egy alkalommal a legkiválóbb, legismertebb magyar fúvós zenészekkel.

Az ismeretterjesztő és szórakoztató műsort a Bartók Rádió két hangszeres művésze, hivatásos muzsikusa, ifj. Bazsinka József tuba- és Ottmár Dávid trombitaművész szerkeszti és vezeti felváltva. Az első adásnak rendhagyó módon ketten lesznek házigazdái, a számukra legkedvesebb fúvós zenékből kínálnak válogatást a Bartók Rádió hallgatóinak. Céljuk az is, hogy válogatásukkal megmutassák, milyen változatos ez a zeneművészeti terület, és kedvet csináljanak a közönségnek a Fanfár rendszeres hallgatásához.

Fanfár – minden, ami fúvós – vasárnaponként 10:30-tól a Bartók Rádióban!

 Kövessék a rádió új műsorát a Médiaklikk-oldalán is!