Színes gyermekrajzokon éledt újjá a Rozmaring kunyhó

Nagy sikerrel zárult az M2 Gyerekcsatorna rajzpályázata, amelyre óvodások és alsó tagozatos iskolások küldhették be az általuk elképzelt Rozmaring kunyhót ábrázoló alkotásaikat. A legjobbnak választott rajzokat a nézők is megismerhették a Hetedhét kaland keddi adásában.

Novemberben hirdetett kreatív pályázatot az M2 Gyerekcsatorna saját gyártású bábsorozatához, a Rozmaring kunyhóhoz kapcsolódóan. Arra kérték az óvodásokat és kisiskolásokat, hogy rajzolják le, az ő fantáziavilágukban miként néz ki az a Holdaspatak völgyében álló lak, és milyen a gubák élete a Rozmaring kunyhóban.

A december 11-én zárult pályázatra több mint száz varázslatos, színes rajz érkezett, amelyek közül két korcsoportban öt-öt alkotás nyerte el leginkább a szakmai zsűri tetszését. A nyertes művek készítői egy-egy gubát kaptak, rajzaikat pedig az M2 Gyerekcsatorna Hetedhét kaland című műsorában is bemutatták, amelyet IDE kattintva lehet megnézni.

A kaland a Rozmaring kunyhóban végéhez közeledik. Az M2 Gyerekcsatorna saját gyártású bábsorozatának második évada december 24-én zárul. Napraforgó és a gubák 10 órától várják a nézőket.