A legnagyszerűbb magyar művek az Újévi Nyitány programjában

Grandiózus komolyzenei koncerttel ünnepli ismét az új esztendőt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Zeneakadémia, a Prima Primissima díjas Bartók Rádió és a Duna. Január 1-jén az Újévi Nyitányon, az immár hagyományos évköszöntő hangversenyen ezúttal a híres karmester, Oliver von Dohnányi vezényletével csendülnek fel a magyar klasszikus zene legnagyszerűbb művei.

Az Újévi Nyitányt először 2020-ban rendezték meg hagyományteremtő szándékkal. Az elmúlt három évben Magyarország legkiválóbb karmesterei – Vásáry Tamás, Kovács János és Medveczky Ádám – vezényletével népszerű zeneművek hangzottak el a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiatal tehetségeinek előadásában. A klasszikus zene kedvelői 2023 első napján ismét egy nagyszabású koncerttel köszönthetik az új esztendőt: az Újévi Nyitányt Oliver von Dohnányi karmester dirigálja. A hangversenyen hallható majd – többek között – Brahms 1. és 4. magyar tánca, Popper Magyar rapszódiája és Erkel Ferenc Hunyadi László című operájából a Palotás is.

Az újévi hangversenyen szólistaként színpadra lép a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem három tehetséges művésze: Yosuke Shimizu (cselló), Schwartz Zoltán (hegedű) és Szabady Ildikó (fuvola). A fuvolaművész, aki a Duna Család-barát című műsorának vendégeként varázsolta el a nézőket csodálatos játékával, elmondta: egy zenész életében nagy mérföldkő szólistaként szerepelni egy ilyen nagyszabású hangversenyen, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara előtt állni és zenélni hatalmas megtiszteltetés és felelősség is.

A január 1-jén, a Zeneakadémia Nagytermében 18 órakor kezdődő hangverseny műsorvezetője Bősze Ádám lesz. A koncertet élőben közvetíti a Bartók Rádió, majd 19:30-tól a Duna is műsorára tűzi.

Újévi Nyitány – január 1-jén 18 órától a Bartók Rádióban és 19:30-tól a Dunán!