Hír Archívum

Csillagot kapott az MTVA, valamint műsora, a Jézus és…

A Tejútrendszer két egymás körül keringő csillaga viseli a „Jézus és az MTVA” nevet. Köszönhető ez Raffai Péter asztrofizikusnak, aki a Duna ősi mesterségeket bemutató Jézus és… szombati adásának szereplője lesz. A 16:20-tól látható Jézus és a tudós című rész a tudomány és a hit viszonyát mutatja be.

Október 8-tól láthatják szombat délutánonként a Dunán a Jézus és… című műsort. A saját gyártású produkció időtlen üzeneteket közvetít 21. századi történeteken keresztül. A nézők Mező Misi kalauzolásával hétről hétre egy látványos és elgondolkodtató, ősi mesterségeket felvonultató időutazás részesei lehetnek.

A Jézus és… következő, december 10-ei része a tudós szakmát, valamint a tudomány és a hit egymáshoz való viszonyát mutatja be. Az epizód főszereplője a világszerte ismert tudós, Raffai Péter asztrofizikus, aki egy hatalmas elismeréssel fejezte ki köszönetét a tudománynak szentelt epizódért: az MTVA és a műsor saját csillaggal büszkélkedhet, két egymás körül keringő csillag a „Jézus és az MTVA” nevet viseli. A rendszer a mi galaxisunkban, a Tejútrendszerben, az égen a Vízöntő csillagkép felé helyezkedik el, utalva vele a Duna hullámzó víz szimbólumára. A Jézus és… műsorvezetője, Mező Misi is hasonló megtiszteltetésben részesült, ő is kapott egy csillagot, mondta a Duna Almárium című műsorában a Magna Cum Laude énekese.

„Amerikai csillagász kollégák gyűjtik egy adatbázisban az általuk felfedezett csillagokat, amelyeket örökbe lehet fogadni” – mondta az Almárium vendégeként Raffai Péter, akinek a szakterülete a gravitációshullám-asztrofizika és a kozmológia. A szakember köszönetét az Almáriumban is kifejezte a műsor alkotói felé, hogy szakmája is helyet kapott a Jézus és… mesterségei között. „A legtöbb ember fejében az él, hogy a hit és a tudomány egymásnak ellent mond, fontos volt, hogy ezt rendbe tegyük” – mondta az Almáriumban. Arról hogy a világegyetem keletkezése miként fér össze a teremtéstörténettel, bővebbet a Jézus és… szombati adásában tudhatnak meg a Dunán. A Jézus és… epizódjai adás után a Bizony, Isten Youtube-csatornán nézhetők újra.

Az Almárium beszélgetése Mező Misivel és Raffai Péterrel a műsor Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Jézus és a tudós – szombaton 16:20-tól a Dunán!

fotókredit: MTVA/Csöndör Kinga

Kapcsolódó