Tudós, színművész és futballhős fogott össze a Jónak lenni jó! sikeréért

Dr. Roska Botond, Gubás Gabi és Szalai Ádám motivációjukról a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában beszéltek.
 

Idén is különleges segítők gyűltek össze, hogy a nyilvánosság erejét használva hírét vigyék a közmédia karitatív akciójának. A Körber-díjas neurobiológus, Roska Botond professzor örömmel vállalta, hogy a kezdeményezés fővédnöke lesz, hiszen munkásságnak célja, hogy visszaadja a látás képességét a vakok és gyengénlátók számára.

„Az életem meghatározó részében a látás képességének visszaállításán dolgozom a kollégáimmal, ezért teljesen természetes, hogy elvállaltam a fővédnöki feladatot, hiszen idén a Jónak lenni jó! a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatja” – hangsúlyozta a Kossuth Rádió összeállításában a Magyar Szent István-renddel kitüntetett orvos.

Az akciónak két jószolgálati nagykövete is van: Gubás Gabi, Jászai Mari-díjas színművész és Szalai Ádám nyolcvanhatszoros magyar válogatott labdarúgó, akik gyakran állnak nemes ügyek szolgálatába. A focista saját karitatív alapítvánnyal segít a hétköznapokban a rászorulókon, míg az előadóművész a Gyermekmentő szolgálat aktív tagja.

„A gimnáziumom a Vakok Óvodája és Általános Iskolája szomszédságában volt. Ha személyes kapcsolatom nem is volt azokkal a gyerekekkel, napi szinten láttam, hogy egy látó számára rutinnak tűnő cselekvés, mint iskolába menni reggel, számukra milyen kihívásokkal járt. Örülök, hogy a Jónak lenni jó! akció által jobban megismerhetem a látássértült emberek életét és segíthetek nekik” – fogalmazott a Kossuth Rádió műsorában Szalai Ádám futballista, a 2022-es Jónak lenni jó! kampány egyik jószolgálati nagykövete, aki aláírt válogatotti mezét is felajánlotta az akció keretében.

Gubás Gabi visszatérő támogatója a Jónak lenni jó! adománygyűjtő kezdeményezésének, 2005-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára az akció keretében gyermeklemeze egy dedikált példányát ajánlotta fel. „A médiakampány mellett, csatlakozom idén is a felajánlókhoz, a Boeing, boeing című nagysikerű előadás egyik ikonikus jelmezével. Egy Janet nevű légikisasszonyt játszom, akinek nyaksálját ajánlottam fel, illetve a darab plakátját, amit kollégáim, Molnár Piroska, Pindroch Csaba, Vida Péter, Tóth Eszter és Mórocz Adrienn is dedikáltak” – tette hozzá Gubás Gabi színművész, aki hangsúlyozta, hogy a Jónak lenni jó! kampány mellé azért áll szívesen, mert biztonságos: nyomon követhető, hogy az adományok a kedvezményezetthez kerülnek.

Az ismert emberek által felajánlott különleges relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megtekinthető, a vásárlás menetéről a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címen lehet tájékozódni. Néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 18-i egész napos műsorfolyama során bocsátanak árverésre.

Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti, 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Az adományok minden esetben a kedvezményezett szervezet számlaszámán jelennek meg, a közmédia pedig követi az adományok útját, hogy hitelesen közvetítsen az akció által elért eredményről.

Jónak lenni jó! – egész napos műsorfolyam december 18-án a közmédia csatornáin!