Gubás Gabi jószolgálati nagykövetként támogatja a Jónak lenni jó! kampányt

A Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész – Szalai Ádám 86-szoros magyar válogatott labdarúgó közösen – jószolgálati nagykövetként segíti a közmédia nagy múltú Jónak lenni jó! karitatív akcióját. Idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének gyűjtenek, amely szervezet küldetése, hogy a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét támogassa.
 

Rendszeresen részt vesz jótékonysági akciókon, és visszatérő támogatója a Jónak lenni jó! adománygyűjtő kezdeményezésének is Gubás Gabi színművész. 2005-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára az akció keretében gyermeklemeze egy dedikált példányát ajánlotta fel a nemes célra. Idén a Boeing, boeing című darabban viselt, dedikált sálja felajánlásával, valamint a nyilvánosság erejét használva, a médiakampányban való aktív részvétellel támogatja a közmédia gyűjtését. A színpadon, filmekben és szinkronszerepeiben egyaránt maradandót alkotó színművész örömmel fogadta el a felkérést, hiszen mindig is fontosnak tartotta, hogy a rá irányuló megkülönböztetett figyelmet jó ügyek érdekében hasznosítsa.

„Örülök, hogy segíthetek. Bármilyen nemes cél mellé szívesen odaállok, amennyiben lehetőségem van rá, lassan már húsz éve vagyok a Gyermekmentő szolgálat aktív tagja. A Jónak lenni jó! fontos kezdeményezés, ma már egy brand, ami egyesíthet minket, és bárki számára elérhető” – mondta Gubás Gabi színművész, az idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampány jószolgálati nagykövete.

A jótékonysági akció minden évben – az adományvonalra érkező támogatások mellett – ismert emberek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is tovább gyarapítja a támogatott szervezetnek gyűjtött összeget. A különleges tárgyak többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet megtekinteni, a vásárlás menetéről a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címen lehet tájékozódni. Néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 18-i egész napos műsorfolyama során bocsátanak árverésre.

Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti, 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Az adományok minden esetben a kedvezményezett szervezet számlaszámán jelennek meg, a közmédia pedig követi az adományok útját, hogy hitelesen közvetítsen az akció által elért eredményről.

A közmédia célja, hogy a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről-évre egy jó és nemes ügy mellé álljon. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint kétmilliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez.

Jónak lenni jó! – egész napos műsorfolyam december 18-án a közmédia csatornáin!