Hír Archívum

A gyermeki indulatok megértésében segít a Rozmaring kunyhó

Egy tökéletes világban mindenki mindent megbeszél a másikkal, nincsenek konfliktusok, harag és düh. A valóság persze más, így a legtöbben érezték már magukat mérgesnek. A Rozmaring kunyhó legutóbbi része arra mutatott rá, hogy ezek az érzések természetesek, kezelésükre pedig sok jó módszer létezik.

Bizonyára sokan megélték már, amint egy önfeledt társasjátékozás ajtócsapkodásba fordul át, de a gyereknél ez a reakció nem feltétlenül az adott helyzetnek szól. Lehetséges, hogy mindez egy olyan lelkiállapot kicsúcsosodása, amelynek fázisait nem biztos, hogy a szülő észrevette a mindennapok rohanása közben. Pontosan ezt a helyzetet mutatta be a Rozmaring kunyhó új évadának második része, amelynek kezdetén Lári dühösen otthagyja a társasozó gubacsapatot.

A helyzet megértésének és megoldásának kulcsa a megbeszélés és a nyitottság a másik iránt, hiszen az együttélés során óhatatlanul lehetnek viták és konfliktusok. Erre mutatott remek példát Napraforgó és a többi guba kupaktanácsa, ahol mindenki elmondhatta sérelmeit.

A rész legfontosabb üzenete, hogy érthető és jogos, ha úgy érezzük, ki kell puffognunk magunkat, vagyis „oké a morc”. Érzelmeink között ugyanis, ugyanúgy helye van a dühnek, mint a jókedvnek, de ügyeljünk tetteinkre, ha haragosak vagyunk.

A Rozmaring kunyhó legújabb része – amelyből megtudható, Napraforgó és a gubák hogyan vették elejét a további konfliktusnak – IDE kattintva nézhető újra >>

A saját gyártású bábsorozat új epizódjait szombatonként 10 órától követhetik az M2 Gyerekcsatorna nézői.

Kapcsolódó