Új életmód rovatot indít a Kossuth Rádió közkedvelt műsora

November 10-től Vitalitás címmel új állandó rovat kezdődik a Kossuth Rádión csütörtök délelőttönként, a Napközben című műsorban. Az adásokkal a rendszeres mozgást és a tudatos táplálkozást kívánja népszerűsíteni a rádióadó.

Minden csütörtökön, 10:15-től életmód rovattal bővül a Kossuth Rádió Napközben című műsorának kínálata. A Vitalitás adásai az egészséges életmód, a mozgás, a sport, az immunerősítés és a gasztronómia köré szerveződnek. A mozgásra, sportolásra ösztönző programok, felhívások mellett a szakértők segítenek eligazodni a legváltozatosabb témákban.

Kiderül, mit jelent a „mézes reggeli”, hogyan néz ki az Okostányér, miért fontos az iskolatej akció, továbbá a zöldség-gyümölcs vagy éppen a halfogyasztást népszerűsítő kampányok. Szóba kerül a vitaminok és a megfelelő folyadékok fogyasztásának hasznossága, illetve a hallgatók megismerhetnek óvodakerteket és kosár közösségeket is. A munkahelyek egészségvédelmi programjai és kezdeményezései, az egészségkárosodással nem járó diétázás, a dohányzásról való leszokás különböző módszerei szintén a kiemelt témák között kapnak helyet a Vitalitás című új rovatban.

Az egészséges életmód rovat november 10-i, első adásának fő témája a téli szabadtéri sportolás, amelyhez kapcsolódva Szilágyi Zoltán Guinness rekorder nyilatkozik. A télen is rövidnadrágban futó magyar „Jégember”, elárulja a Kossuth Rádió hallgatóinak, miként lehet felkészülni az extrém időjárással járó megmérettetésre, és hogy a sportember mivel erősíti az immunrendszerét. Javaslatot ad majd arra is,  milyen téli felszereléseket érdemes használni a szabadban történő mozgáshoz.

Vitalitás – csütörtökönként, 10:15-től a Kossuth Rádió Napközben című műsorában!