Hír Archívum

Egy kellékfegyver is ejthetett végzetes sebet 1956 után

A Kádár-rendszer kérlelhetetlensége jelenik meg az M5 kulturális csatorna saját gyártású Elveszett idők című történelmi drámájának legutóbbi részében. Bár az epizódban használt kellékpisztoly „elsülve” nem okoz halálos sebet, mégis egy olyan ítéletet szimbolizál, amely alapjaiban változtatja meg a főszereplő jövőjét.

Az 56-os forradalom leverése után következő megtorlás időszakában sokaknak teltek rettegésben a mindennapjai. Még ha nem is életükkel fizettek, vagy nem kényszerültek elhagyni az országot, akkor sem lehetett tudni, hogy vélt bűnökért mikor kell elszenvedniük egy megalázó helyzetet, amely életüket is romba döntheti. Az M5 saját gyártású drámájának új részében egy ilyen történetet ismerhetnek meg a nézők, amelyben egy színházi kellékfegyver sül el jelképesen.

A történet főszereplője, egy színházi díszlettervező, egyik nap a munkahelyére érve szembesül azzal, hogy feladatát más vette át. A színház új igazgatójával folytatott nyomasztó beszélgetés során pedig felsejlik, hogy származása miatt helyezték át más munkakörbe. Az epizód végén értelmet nyer a korábbi asztalára helyezett kellékfegyver is, amelynek, mint egy jól rendezett drámában, el kell sülnie. Hogy életére milyen hatással van ez a fegyver, arra fény derül az Elveszett idők harmadik epizódjában, amely újranézhető a Médiaklikken.

Az M5 Elveszett idők című saját gyártású drámája a hétköznapi emberek szemszögéből ábrázol egy olyan korszakot, amikor a rettegés határozta meg a mindennapokat.

Elveszett idők – második évad: vasárnap esténként 21 órától az M5 csatornán!

Kapcsolódó