Az El-trófeával koronázta meg az M4 Sport az FTC őszi európai kupamenetelését

Szenzációs őszi szezont zárt a Ferencvárosi TC az Európa-ligában. A csütörtök esti Trabzonspor elleni utolsó csoportkörös találkozóra az M4 Sport stúdiójába szállították azt a kupát, amelyért a magyar bajnok mellett többek között az Arsenal, a Barcelona, a Juventus, vagy a Manchester United is versenyben van, és amelyet a májusi budapesti döntőn emelhet majd magasba az El-győztes csapat. Az M4 Sport műsorvezetője, Petrovics-Mérei Andrea testközelből figyelhette a kupát, amely legszebb reményei szerint a magyar csapaté lehet.

2023. május 31-én Budapesten rendezik az Európa-liga fináléját. A magyar bajnok pedig tovább álmodhat a második legrangosabb európai kupa megnyeréséről, hiszen fantasztikus őszi menetelésének köszönhetően csoportgyőztesként jutottak a legjobb 16 csapat közé. A zöld-fehéreknek így nem kell pályára lépniük a következő play-off körben. A párharcokat november 7-én 13 órától sorsolják (élőben az M4 Sporton – a BL-nyolcaddöntő sorsolása után), a mérkőzéseket február 16-án és 23-án rendezik.

Ezzel kialakul a nyolcaddöntő mezőnye, a Ferencváros csak ekkortól lesz érdekelt az El tavaszi folytatásában. Sőt, a november 7-i sorsoláson nem kerülhet közelebb leendő ellenfeléhez sem, ugyanis február 24-én ismét sorsolnak, méghozzá már a legjobb 16 párharcait, az El-csoportgyőztesek az előző kör továbbjutóival kerülnek össze, ekkor derül majd fény a Ferencváros következő ellenfelére az Európa-ligában, a nyolcaddöntő meccseit pedig március 9-én és 16-án rendezik.

A közmédia sportcsatornájának nézői természetesen ezek után sem maradnak le semmiről, hiszen továbbra is élőben követhetik majd a tavaszi Európa-liga mérkőzéseit az M4 Sporton.

Az őszi szezonzáró mérkőzésre az M4 Sport stúdiójába szállították a győztesnek járó trófeát, így a műsorvezető Petrovics-Mérei Andrea testközelből vehette szemügyre a kupát.

„Fantasztikus érzés lehet játékosként a magasba emelni ezt a trófeát. Műsorvezetőként és természetesen szurkolóként is nagyon szorítok azért, hogy a magyar bajnok ott lehessen a jövő évi budapesti döntőben. A szezon kezdete előtt kevesen gondolták volna, hogy csoportgyőztesként szerepel a Ferencvárosi TC a legjobb tizenhat között, így a folytatásban bármi megtörténhet. Nagyon régóta vártunk egy ehhez hasonló teljesítményre. Óriási motivációt jelenthet ez a budapesti finálé a játékosoknak.”  

Az Európa-liga és a Bajnokok Ligája őszi szakasza lezárult, de a folytatásig sem maradnak futball nélkül a rajongók, november 20-án ugyanis kezdetét veszi a katari labdarúgó-világbajnokság. A torna összes mérkőzését élőben követhetik az M4 Sporton, az M4 Sport+ csatornán és az m4sport.hu oldalon.