Hír Archívum

Filmben is kötelezők – Irodalmi művek filmadaptációi egész nyáron az M5-ön

A legnépszerűbb klasszikus olvasmányok most nemcsak a könyvek oldalain, hanem az M5 kulturális csatornán is szórakoztatják a közönséget a nyári estéken. Az elsők között, június 28-án este Shakespeare vígjátéka, a Szentivánéji álom debütál, a filmvászon ünnepelt csillagaival.
 

Hollywood legsikeresebb forgatókönyveinek alapját még napjainkban is gyakran klasszikus irodalmi művek adják. Az ezekből készült filmek legjavát az M5-ön is megnézhetik! A következő hetekben minden kedden, este 8 órától a nemzetközi szépirodalom legkiválóbb alkotásai elevenednek meg a csatornán; a többi között az 1999-es rendezésű, amerikai-angol-olasz produkció, a Szentivánéji álom, amely William Shakespeare világhírű művéből készült.

A halhatatlan vígjáték ideális alapanyagként szolgált a megfilmesítéshez, a romantikus atmoszférát és varázslatos szereplőket sztárszereposztás formálta teljessé. Az elvarázsolt erdőben a BAFTA- és Golden Globe-díjas Michelle Pfeiffer alakítja a Tündérkirálynőt, az Oscar- és Golden Globe-díjas Christian Bale Demetriusként tűnik fel, az álomgyár közkedvelt karakterszínésze, Stanley Tucci pedig a furfangos bajkeverő, Puck szerepében látható.

Szentivánéji álom – Shakespeare klasszikusa június 28-án, kedden 20 órától az M5-ön!

***

Film és irodalom – egész nyáron, minden kedd este a közmédia kulturális csatornáján:

  • július 5.,  V. Henrik (1989), r.: Kenneth Branagh, fsz.: Emma Thompson (Katalin), Kenneth Branagh (V. Henrik)
  • július 12., Anyegin  (1999), r.: Martha Fiennes, fsz.: Ralph Fiennes (Anyegin), Liv Tyler (Tatjána)
  • július 19., Anna Karenina (1997), r.: Bernard Rose, fsz.: Sophie Marceau (Anna Karenina)
  • július 26., Cyrano de Bergerac (1990), r.: Jean-Paul Rappeneau, fsz.: Gérard Depardieu (Cyrano de Bergerac), Anne Brochet (Roxane)
  • augusztus 2., Szellem a házban (1992) r.: James Ivory, fsz.: Anthony Hopkins (Henry Wilcox), Emma Thompson (Margaret Schlegel)
  • augusztus 9., Jane Eyre (1996) : Franco Zeffirelli, fsz.: Charlotte Gainsbourg (Jane Eyre), William Hurt (Rochester);
  • augusztus 16., Tajtékos napok (2013) r.: Michel Gondry, fsz.: Audrey Tautou (Chloë), Romain Duris (Colin)

Kapcsolódó