Idén is közvetíti a nemzetközi hírű Wagner-napokat a Bartók Rádió

Élőben, egyenesen a Müpából követhetik hazánk legjelentősebb komolyzenei rendezvényét, a Budapesti Wagner-napokat a Bartók Rádió hallgatói. Június 16. és 19. között A Nibelung gyűrűje, 22-én pedig a nagyszabású esemény záró előadása, a Rienzi is hallható lesz a közmédia csatornáján.
 

Újra Richard Wagner operái kerülnek a figyelem középpontjába Budapesten június 9. és 22. között. A 2006 óta létező, nemzetközi hírű rendezvénysorozatot idén is élőben közvetíti a Müpából a Bartók Rádió. Az elmúlt tizenhat évben a szerző minden klasszikussá vált operáját, a teljes bayreuthi kánont színre vitték a szcenírozott előadásokon. A június 16. és 19. között a Bartók Rádió közvetítésében a hallgatók ezúttal Wagner nagyszabású ring-ciklusát, a négy estét felölelő tetralógiát, illetve a Rienzi című operát élvezhetik. A német zeneszerző-géniusz germán és skandináv mítoszok és népmesék történeteit használta fel, az egyes részeket az adott mű központi cselekményéről vagy figurájáról nevezte el; a repertoárban elhangzó A Rajna kincse az arany elrablásáról, A walkür Brünnhildéről, a Siegfried a címszereplőről, míg Az istenek alkonya a Valhalla pusztulásáról szól.

Fischer Ádám, a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetője zenetörténeti sikert aratott: a kultikus eseménysorozatnak köszönhetően mára a Wagner-rajongók kitüntetett rangú zarándokhelyévé válhatott a magyar főváros. „Egyetlen egy zeneszerzőnek nincsenek ilyen elszánt hívei, mint Wagnernek, ami azt jelenti, hogy Wagner rendkívül intenzíven hat az emberek egy részére, és a mi célunk az, hogy minél több embert meggyőzzünk Wagner zenéjének az intenzitásáról” – tartja a Kossuth-díjas karmester, aki a ring-ciklust vezényli a rendezvénynek otthont adó Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Az esemény további részletei megismerhetőek a Médiaklikken a Bartók Rádió Összhang című műsorából.

Budapesti Wagner-napok – június 16. és 22. között, élőben a Bartók Rádióban!