Hír Archívum

Felajánlotta koncertje bevételét a koronavírus árváinak a Virtuózok egykori nyertese

Jótékonysági koncertet ad Boros Misi, Junior Prima és a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjas zongoraművész, a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató korábbi győztese. A fiatal tehetség lenyűgöző zongorajátéka mellett nagylelkűségét is megmutatja: a Regőczi Alapítvány támogatására lép fel a Pesti Vigadóban . Az eseményről az alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. Herczegh Anita és Boros Misi beszélt a Család-barát vendégeként.

Aki kézen fog egy gyermeket, máris tett valamit a jövőért – tartja Herczegh Anita asszony, aki a férjével, Áder János köztársasági elnökkel 2021 tavaszán közösen létrehozott Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke. Az alapítvány célja, hogy hosszú távon, az önállóság megteremtéséig támogassa azokat, akik a világjárvány idején vesztették el egyik vagy mindkét szülőjüket. A misszióhoz a közmédia 2021-es Jónak lenni jó! kampánya is csatlakozott, amelynek keretében több mint 345 millió forint gyűlt össze.

 

„Örömmel mondhatom, hogy a közmédia gyűjtése rendkívül eredményesnek bizonyult. Ugyanakkor mára több mint ezerre nőtt a covid-árvák száma, így évente több százmillió forintra lesz szükség, amennyiben egyénenként havi több tízezer forintos támogatással számolunk. Továbbra is célzott, a rászorultság mértékén alapuló segítséget szeretnénk nyújtani, és mind anyagilag, mind lelkileg szeretnénk őket támogatni” – fogalmazott Herczegh Anita, hozzátéve, hogy a lelki segítségnyújtásban a kuratórium tagja, Bagdy Emőke is segíti munkájukat.

 

A felajánlásokból már több száz árván segítettek, az élelmezésen túl a lakhatási körülményeket és a tanulmányokat is támogatják, de a terveik között szerepel egy nyaraltatási program is. Az alapítvány segítő munkájának fenntartására április 13-án, szerdán, a Pesti Vigadóban jótékonysági koncertet ad „Fogj kézen!” címmel a Virtuózok felfedezettje, Boros Misi. A koncert a Filharmónia Magyarország szervezésében valósulhat meg.

 

„Amint a tudomásomra jutott, hogy létre jött egy alapítvány, ami a koronavírus-járványban árván maradt gyermekeken, fiatalokon segít, kerestem a lehetőséget, hogy csatlakozzak ehhez a küldetéshez. A koncert bevételét felajánljuk részükre, de bízom benne, hogy a zenével némi lelki feltöltődést, kikapcsolódást is adhatok azoknak, akiket visszafordíthatatlan veszteség ért a járvány miatt” – fogalmazott a Virtuózok 2014-es évadának győztese, aki Franz Schubert műveiből válogatott önálló esttel lép színpadra, mert véleménye szerint a fiatalon elhunyt zeneszerző mozgalmas darabjai jól rezonálnak a jelenlegi, feszültségekkel teli világunk hangulatára.

Kapcsolódó