Hír Archívum

Hamarosan vége a várakozásnak: egy hét és visszatér a Forma–1 az M4 Sportra!

Bibliai történetek ihlette művek is elhangzanak a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara március 16-i koncertjén, amelynek teljes jegybevételét a háború menekültjeinek megsegítésére ajánlották fel. E fontos esemény mellett az együttes A Dal 2022 szombati döntőjére is készül, hiszen ezen az estén szimfonikus zenei kísérettel mutatják majd be a produkciókat.

A Forma–1 rajongóinak érdemes lesz 2022-ben is az M4 Sporttal tartaniuk, hiszen a teljes versenyszezont kizárólag a közmédia sportcsatornája közvetíti! A világbajnokság első futama március 20-án lesz Bahreinben, az utolsó pedig november 20-án Abu-Dzabiban. A versenynaptárban július 31-i dátummal szerepel a hazánkban legnézettebb futam, a Magyar Nagydíj.

Történelmi szezont zárt a Forma-1 2021-ben, bemutatkoztak a sprintfutamok, rövidebbek lettek a pénteki szabadedzések és minden eddiginél nagyobb show-műsor övezte a versenyhétvégéket. Tavaly elképesztő nyomás nehezedett Lewis Hamiltonra és Max Verstappenre, a nézők pedig jobban szórakoztak, mint valaha. Hazánkban átlagosan csaknem félmillió magyar követte a szezon futamait az M4 Sporton, ez volt az elmúlt három év legnézettebb idénye. Idén a jelentős szabályváltozásoknak is köszönhetően új időszámítás kezdődik és még a tavalyinál is izgalmasabb szezon várható.

Egy hét múlva jön a szezonnyitó, március 18-án, a pénteki szabadedzéssel kezdetét veszi a 2022-es szezon. A bahreini nagydíj hétvége helyszínéről Ujvári Máté köszönti a nézőket, és mutat meg minél több extra tartalmat. Az M4 Sport nézői a már jól megszokott interjúk mellett, még nagyobb betekintést kaphatnak a szezonnyitó hétvége feszültségeibe.

„Előzetesen szinte egyformának vártuk az idei F1-es autókat, de most azt látjuk, hogy meglehetősen komoly eltérések vannak a csapatok megoldásait illetően. A bahreini tesztek során testközelből láthatjuk a Mercedes egészen extrém szabályértelmezését. A radikális trükkök várhatóan a szabályalkotókat is komoly feladatok elé állítják. A 2022-es szezon kapcsán még lehetetlen erősorrendet jósolni, valóban új korszak indul a Forma–1 történetében. Már csak egy hét és újra nyílik a boxutca” – mondta el Wéber Gábor, az M4 Sport Forma–1-es vezető kommentátora.

Sokan találgatják, hogy vajon a korszakváltás a pilóták kapcsán is elérkezik-e idén a Forma-1-ben. A 2022-es szezon lehet ugyanis az utolsó, amikor a korábbi bajnokok: Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton igazán meghatározó szerepet töltenek be a sportágban. Az új generáció tehetségei: Max Verstappen, Lando Norris, George Russell és Pierre Gasly fokozatosan átveszik a szerepüket és egyre meghatározóbb alakokká válnak. Ez lehet az utolsó szezonja a bajnokoknak, ám hogy végérvényesen elérkezett-e a korszakváltás ideje, azt biztosan csak a 2022-es szezonzáró futam után tudjuk meg.

A szezonnyitó hétvége programja:

03.18 (péntek): Bahreini szabadedzés – 16:00, Boxutca magazin – 17:05
03.19 (szombat): Bahreini időmérő edzés – 16:00
03.20 (vasárnap): Bahreini Nagydíj – 16:00

A Forma-1 híreit, eseményeit az m4sport.hu oldalon is követhetik. Forma–1 – 2022-ben is kizárólag az M4 Sporton és az m4sport.hu-n!

Kapcsolódó