Hír Archívum

Országos filmpremierben az M5 műsorán a 2021-es Pacsirta

Az M5 kulturális csatornán debütál március 11-én, pénteken Kosztolányi Dezső klasszikusának új filmfeldolgozása, Paczolay Béla rendezésében. A 2021-es Pacsirta című film témája aktuálisabb, mint valaha.

Bár Kosztolányi Dezső nem tudhatta, hogy így lesz, a külsőségek, a megfelelési kényszer és a gyermekkor határainak kitolódása napjainkban is aktuális témák. 1924-es regénye, a Pacsirta arra mutat példát, hogyan rombolhatja a személyiséget és a kapcsolatokat a családban egy egymástól kölcsönösen függő, görcsösen ragaszkodó szülő-gyermek viszony. A tragikus történetből először 1963-ban készült filmadaptáció, mintegy hatvan évvel később pedig ismét filmvászonra került Paczolay Béla rendezésében, amelyet március 11-én, pénteken 21:20-tól az M5 kulturális csatorna nézői országos tévépremierben láthatnak.

A felújított, kosztümös filmdrámában – amelynek főszerepeiben Bede Fazekas Anna, Döbrösi Laura és Haumann Máté láthatók – a Vajkay család életét lehet megismerni, a 60-as évekbe átültetve. A Pacsirta képsorait nézve egy kettős tragédia szemlélői lehetnek a nézők: egy fiatal nő életét ismerhetik meg, aki kénytelen együtt élni a kirekesztettség érzésével, valamint egy férj és feleség drámáját, akik gyermekük boldogságáért feláldozták a sajátjukat.

Pacsirta – Kosztolányi Dezső drámájának 2021-es filmadaptációja március 11-én, 21:20-tól az M5-ön!

Kapcsolódó