Óvodások és általános iskolások jelentkezését várja a Magyar Rádió Gyermekkórusa

Világsztárokkal léphetnek színpadra és életre szóló élményekkel gazdagodhatnak a Magyar Rádió Gyermekkórusának tagjai. Dinyés Soma vezető karnagy a Dankó Rádióban beszélt a meghirdetett jelentkezés részleteiről.

A Magyar Rádió Gyermekkórusa, amely rendszeres résztvevője a hazai és nemzetközi zenei fesztiváloknak, felvételt hirdetett nagycsoportos óvodások és általános iskolás gyermekek számára. A kórusnak 2000 óta a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola ad helyet, itt folytatják tanulmányaikat a felvételt nyert tanulók.

A kórus, az MTVA fenntartásában működő, a Magyar Rádió Művészeti Együttesei tagjaként több mint 65 éve a magyar és külföldi zeneélet megbecsült és elismert énekkara. Európa számos országába kaptak már koncertmeghívást, turnéztak az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, jártak Dél-Koreában és Tajvanon is. A kórusba nemcsak leendő első osztályosokat, hanem 7. évfolyamig minden kisiskolás jelentkezését várják. A határidő az elsősöknek február 23-a, felsőbb osztályokba jelentkezőknek április 4-e.

A kórus vezető karnagya, Dinyés Soma a Dankó Rádió Derűs napot című reggeli műsorában mesélt arról is, hogy miben segíti még a zenei oktatás a gyerekeket. „Kutatások bizonyítják, hogy a kórusokban éneklő gyerekek a többi tárgyban is jobban teljesítenek. Sokkal jobban tudnak odafigyelni egy matematika példa megoldására, és egy vers megtanulása is sokkal hamarabb sikerül nekik, ugyanis a kórus tagjainak folyamatosan figyelniük, fókuszálniuk kell. Az itt kifejlesztett képességeiket pedig a tanulás más területein is tudják kamatoztatni. Olyan jól konvertálható képesség és tudás birtokába kerülnek, amely nem feltétlenül csak művészi és zenei pályára teszi őket alkalmassá”.

További részletek az iskola weboldalán, vagy IDE kattintva olvashatók.

A beszélgetés újrahallgatható a Dankó Rádió weboldalán.

A Magyar Rádió Művészeti Együtteseivel kapcsolatos aktuális hírek a radiomusic.hu oldalon olvashatók.