Számvető – játékos matematika az M2 Gyerekcsatornán

A játékos tanulásé lesz a főszerep az M2 Gyerekcsatornán. A Számvető című zenés sorozat a matematikát szeretné közelebb hozni az alsó tagozatosokhoz. Tíz epizódon keresztül rímekbe szedve, fülbemászó dallamokkal, mesés grafikával, és Kováts Vera, énekes-színésznő alakításában egy bájos, mosolygós tanító nénivel találkozhatnak a kisdiákok.

Szórakoztatóan vezeti be a gyerekeket a szorzótábla rejtelmeibe a Számvető. A zenés produkció tíz epizódja az egyestől a tízes szorzótábláig ad segítséget az iskolakezdőknek és az alsó tagozatosoknak. Minden dal más-más téma köré épül, ilyen például a testmozgás, az egészséges étkezés, vagy a hungarikumok bemutatása. Így még inkább felkelthetik a klipekkel a kicsik kíváncsiságát és tudásvágyát.

A sorozat ötlete egy háromszoros édesapától és Artisjus-díjas dalszerzőtől, Orbán Tamástól származik. Személyes tapasztalatai adtak ihletet, amikor észrevette, hogy a gyermekei könnyebben tanulják meg a szorzótáblát, ha rímeket rendel hozzájuk és dallamokba önti a sorokat. Az elképzelés annyira sikeres lett, hogy rengeteg elismert szakember csatlakozott a megvalósításához. A szorzásokat dalban előadó tanító néni szerepében a 27 éves énekes-színésznő Kováts Vera látható, akit színházi szerepei mellett a Pappa Pia című filmből, illetve a Puskás musicalből is ismerhet a nagyközönség.

A dalok hangszereléséért a Farkasházy Réka és a Tintanyúl produkcióból ismert Csiszár Ferenc gitáros, zenei producer felelt. A csodálatos, művészi gyerekgrafikák Fenyvesi Zsófi grafikus munkái, melyeket Kiss Panni animált a klipekhez, a producer pedig Fenyvesi Anikó volt. A dalok zenéjét és szövegét Orbán Tamás írta, és ő készítette el a sorozat epizódjait is a rendező, az operatőr és a vágó szerepében. Az amatőr gyerekszínészekkel főként az őszi szünetben forgatták a videókat iskolában, tornateremben, kiránduláson és erdei kiránduláson.

Számvető – 2022. január 10-től február 4-ig, hétköznaponként 19:30-tól, ismétlések másnap 08:05-től az M2 Gyerekcsatornán. Az epizódok január 11-től visszanézhetők a mediaklikk.hu oldalon, és a széria önálló videómegosztó felületén.