Hír Archívum

A Dal 2022 – Kialakult az élő show 40-es mezőnye

Új műsorvezetőkkel, a jövő slágereivel és rendhagyó zenei koncepcióval várja a nézőket A Dal következő évada. A műfajában egyedülálló dalválasztó műsorban 40 produkció versenyez azért, hogy elnyerhesse „Az Év Dala 2022” címet. Az eseményeket nemcsak a Duna Televízióban, hanem A Dal hivatalos közösségi oldalain is érdemes követni!
 

Jön A Dal 11. évada

Januárban ismét visszatér az ország egyetlen dalválasztó műsora, A Dal, amelyben a magyar zenéké a főszerep. A mintegy félezer jelentkezőből ezúttal is 40 produkcióra szűkült kínálatban kereshetik a nézők az év dalát. Rengeteg újdonság várja a zenészeket, illetve a Duna Televízió nézőit: a dalok minden adásban élőben hangoznak el, az akusztikus feldolgozások mellett szimfonikus változatban lesznek hallhatók a döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe: 4 produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből 4–4 dal kerül be a fináléba, így 8 dalt hallhatnak újra a nézők, amelyek közül márciusban kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott 4 produkcióra lehet szavazni, a végső győztesről idén is a közönség dönt.

A Dal 2022 házigazdái

A műfaji sokszínűségéről is híres, élő dalverseny új műsorvezető párossal folytatódik: A Dal 2022 házigazdái Rókusfalvy Lili és Király Viktor lesznek. Mindkettőjük otthonosan mozog az élő show világában. Rókusfalvy Lili A Dal 2020-ban már egyszer levette a lábáról a nézőket, Király Viktor pedig többször bizonyított versenyzőként a műsorban.  A slágergyáros énekes  2012-ben testvéreivel együtt, 2014-ben és 2018-ban szólóprodukcióval jutott a döntőig, és ezúttal Magyarország egyetlen dalversenyének házigazdájaként tér vissza a színpadra.

A Dal 2022 élő adásaiba jutott 40 produkció:

– Andelic Jonathan – Elhiszem még
– Audioshake – Influencer
– BariLaci – Elsétáltál
– Detti – Mihez Kezdjek
– Ekanem – Hideg szél
– Erdős Fruzsi – Azt beszélik
– Fóris Rita – Olyan szép
– GRETA – Igazi kincs
– Gubik Petra – Ez van, ez!
– Heatlie – Hideg fény
– Hegedűs Bori és Tempfli Erik – Anya
– Ketch feat. Pink Edvárd – Börtön
– Kies – Nem félek
– Kijube – Holnap majd elhiszem
– Kontraszt – Éberálom
– Majoros Csenge – Földöntúli szerelem
– MattSet – Most vagy soha
– Medroy – Hol a helyem
– Napfonat – Mint a zápor
– Nova Prospect – Utolsókból elsők
– Nyári Aliz – Félóra nyár
– Ocho Macho – Lazulj bele
– Oláh Ibolya – Nem adom el
– Pádár Szilvia – Kismadár
– Palágyi Ildikó – Pillangó
– Pankastic! – Hosszú volt a nyár
– Phoenix RT – Levegőt!
– Pink & The Panthers – Fényes Galaxisok
– Prove – Karambol
– Ruby Harlem & Roy – Még ma este
– Sándor Szofi – 21 Gramm
– Solére – Másért
– Stage Dives – Bipoláris Egyensúly
– Subtones – Nem segít más
– Swing à la Django feat. Koszika – Utazás
– SwingGirls feat. Niko – Nagy a szívem
– The Easy Babies – Szerelem
– The Sharonz – Szép más világ
– Third Planet – Táncol a Világ
– Ya Ou – Zsákutca

Kihagyhatatlan lehetőség a hazai zenei előadóknak

A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022” elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Kövesd A Dal 2022-t!

Légy a részese az eseményeknek az első pillanattól kezdve! Kövesd A Dal Facebook és Instagram-oldalát, és a két műsorvezető, Rókusfalvy Lili és Király Viktor közösségi média felületeit, melyeken időről időre meglepetések és exkluzív tartalmak várnak!

Kapcsolódó